Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 9/3/2007

Flowin - träna hela kroppen på 20 minuter

Med nya träningskonceptet Flowin kan du träna hela kroppen snabbt. En specialdesignad platta och fem sk ”pads” är allt som behövs för att träna igenom kroppens större muskelgrupper på cirka 20 minuter.
 
Flowin - träna hela kroppen på 20 minuter
Flowin är utvecklat för att passa för såväl gruppträning på gym som enkel individuell träning hemma. Eftersom träningsplattan och de fem pads man använder är lätta att ta med sig, är det också ett bra alternativ för den som reser mycket men ändå vill kunna träna.
 
Principen bakom Flowin bygger på att utnyttja kroppens egen tyngd som belastning samtidigt som man arbetar mot en platta som ger ett visst friktionsmotstånd. Muskelbelastningen för varje träningsmoment styr man själv genom att använda olika kroppsdelar som stödpunkter på och utanför plattan och därför passar Flowin både nybörjaren och elitidrottaren.
 
Rötter i den svenska elitidrottsvärlden
Personerna bakom Flowin är före detta tiokampare som tävlat på elitnivå. Inspirationen till Flowin fick de efter att som en del av bålträningen ”rullat skivstång”. ”Hjulet” – ett hjul med två handtag som man rullar till ytterläge och tillbaks med knä eller fötter som stödpunkter – är denna skivstångsövning i produktform. Man ville med Flowin gå längre och nå en betydligt mer funktionell träningsform. Genom att frigöra händernas låsta positioner, kunde man nu plötsligt med hjälp av en speciell platta och därtill hörande pads, träna hela kroppen med ett i stort sett obegränsat antal övningar.
 
- Vi ville skapa en produkt som passar både elitidrottaren och motionären. Med Flowin kan man sätta ihop ett eget program utifrån sin fysiska kapacitet så alla kan träna på sin nivå. Det var också viktigt för oss att ta fram ett effektivt alternativ för dem som har ont om tid men ändå vill motionera. Då är det bra att man kan träna hela kroppen på 20 minuter, liksom att man faktiskt kan träna hemma. Dessutom är produkten lätt och smidig vilket gör att man kan ta med den på resan. Alltså finns det inga ursäkter längre att inte börja träna, säger Glen Håkansson, vd för Flowin.
 
En vidareutveckling av bålstabilitetsträning
Flowin ger effektiv och enkel träning oavsett kondition och fysisk grundstryka. De hundratals övningar man kan utföra på Flowin-plattan går att jämföra med Pilates eller annan bålstabilitetsträning. Skillnaden är att man vid traditionell bålstabilitetsträning arbetar med statiska positioner. Genom att istället utföra en dynamisk rörelse optimerar man själva träningen. Motståndet mellan glidytorna ger, förutom träningseffekten, en säkerhet som gör att även någon som aldrig tränat, enkelt kan utföra övningarna.
 
Precis som vid Pilates kan man utföra rörelser med magen, ryggen, sidan mot underlaget eller stående och det ger oändliga möjligheter i form av övningar med Flowin. Det gör även produkten till en bra rehabiliteringsprodukt. Idag används exempelvis Flowin även vid stabiliseringsträning vid knäleds- och axelskador.
 
Flowin finns i två utföranden. En styvare platta för gym och rehabilitering inom sjukvården samt en portabel för privatbruk. Ett Flowinpaket innehållande en platta, fem pads, en tränings-DVD med bl.a. tre kompletta 20-minuters träningsprogram samt axelremsväska kostar från 900:- inkl. moms. För närmaste återförsäljare eller beställning via Internet, se www.flowin. com.
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
1/27/2012 3:32:17 AM - iZnuqZSGia
beJanIAR
That's what we've all been waintig for! Great posting!
 
9/8/2011 9:27:31 PM - PBnOHpkgySTYfQpGyaS
IfovflrtAMyUIzWnu
These toicps are so confusing but this helped me get the job done.
 
7/7/2011 2:01:32 PM - NPTpygqNc
XVklfvnOyjWH
Hey, youÂ’re the goto expert. Thanks for hnagnig out here.
 
5/26/2011 11:29:17 AM - jYAUFKovo
GQlqTnJuEj
DidnÂ’t know the forum rules alolewd such brilliant posts.
 
9/10/2009 10:44:52 AM - Katrin
Hmmm...
Ska testa Flowin ikväll på Pulsen i Fjärås, letade lite info och hittade denna sida.
MYCKET positivt får jag säga - men... ALLA 11 första kommentarerna (varav 9 positiva...) är daterade samma dag, från ca kl.15 - 21... DET gör mig misstänksam. Är det ett försäljningstrix???
Jaja, som sagt jag ska prova ikväll - ska försöka komma ihåg och skriva vad JAG tyckte imorgon! Om jag kan... ;-)
 
2/27/2009 3:11:19 PM - Angela
Priset
1000 kr ca tror jag att det kostar på Stadium.
 
2/17/2009 3:32:51 PM - Helena
OK?
Men vad kostar en sådan här undermaskin/matta???
 
4/9/2008 9:08:42 PM - fille
hmm
det verkar vara nåt spamprogram som pumpar ut positiva kommentarer här. något omänskligt är det iaf över dessa kommentarer... så frånvarande på nåt sätt.
 
1/2/2008 3:18:16 PM - Jerry
ytterligare tips
gillar ni flowin, så checka in www.fitnessanywhere.com
 
10/31/2007 10:31:43 AM - an
alla muskler?
kan man träna precis alla muskler i kroppen med den?
 
9/17/2007 3:40:01 PM - Emma
Använda Flowin
Gå in på www.flowin.com
där finns det finns en demo film som man kan kolla på.
 
9/13/2007 7:04:49 PM - Sofia
Undrar..
Hur använder man Flowin?? Dom skriver inte det.
 
9/13/2007 6:28:29 PM - Andreas
Skratta eller gråta?
Har provat Flowin hos en kompis och vet inte om jag ska skratta eller gråta. Skratta för att jag äntligen hittat ett träningsredskap som passar mig eller gråta för den fruktansvärda träningsverken. Detta funkar.
 
9/13/2007 9:13:25 AM - Linda
Svar till Zakath och Josephine
Jag säger bara. testa Flowin, jag har ännu inte stött på någon som testat den som har varit missnöjd. Hade varit kul att se Zakath få ge upp för att han inte har styrka nog att genomföra övingarna.. Flowin, om något, är funktionell styrketräning. Jag kan varmt rekommendera att prova den. Jag har använt den ett bra tag och kan därför uttala mig om den, det brukar vara en bra förutsättning att ha provat något innan man uttalar sig... Prova Flowin och återkom sen.
 
9/12/2007 10:18:46 AM - Charlotte
Helnöjd
Har tränat mycket styrketräning, spinning och bodypump innan jag fick barn. Tyvärr har jag inte utrymme att lägga två timmar på att ta mig till gymmet och träna längre. Träningen känns inte lika viktig längre efter jag fått barn, men ändå de få tillfällen jag kommit iväg ger mig kraft, styrka och självförtroende i vardagen och i mitt krävande jobb. Köpte en Flowin på Stadium i Sisjön och har provat en gång framför TV:n och är helnöjd. Det kändes som superbra träning, var väldigt roligt och tog kort tid. Jag tappar lätt träningsmotivationen efter en lång dag med jobb och allt annat, men med Flowin hemma känns det som om det kommer bli lätt att träna igen.
 
9/12/2007 12:24:26 AM - Anders Brandt
Hallå träningsvärk!
Jag har skrattat åt alla hemmaträningsmaskiner jag sett genom åren, och det är en hel del. Men dagen efter jag testade FLOWIN kunde jag inte skatta pga träningsvärken i magen. Och jag körde inte ens ett riktigt pass det var 5 ynkliga minuter. OK, jag är taskigt tränad, men jag tvivlar inte på effekten av FLOWIN. Den är grymmare än den ser ut!
 
9/11/2007 8:45:34 PM - Christel
Skön belastning
Har provat Flowin för första gången nu i helgen. Det som skiljer Flowin från andra metoder är hur jämnt den belastar muskler och leder. Jag har tidigare kört en hel del styrketräning (skivstång) och fått ont i leder. Flowin är minst lika jobbigt, men man slipper slitage då belastningen är jämn. Jag ser fram emot hårdkörning i höst/vinter.
 
9/11/2007 8:34:40 PM - Zakath
Hahaha!
Varför ser man bara denna typ av (ovanstående) kommentarer på produkter som dessa? Och vad är det alla dessa produkter har gemensamt? Jo, att de är "revolutionerande" och att de inte alls funkar i närheten av så bra som de påstår, om de ens funkar. Ägna motsvarande tid som du ska ägna åt denna produkten åt vanlig styrketräning och du kommer få garanterat bättre resultat!
 
9/11/2007 7:31:33 PM - Bo Larsen
funker ochså inom eliteidrotten
Jag testade Folwin i ett tidigt skede och kom fram till att flowin når alla dom muskelgrupper som jag behöver i min träning. Jag tävlar i spjut på elitnivå och på en del av övningarna är flowin bättre än dom fria vikterna. Samtidigt är det undarbart att man kan ha med sig den över allt ... Det är bara att köra på och testa flowin!!!
 
9/11/2007 7:23:46 PM - Josephine
Eh
Alla är "överlyckliga"? Alla låter som bilförsäljare? Alla missbrukar utropstecken?
 
9/11/2007 7:14:25 PM - Paul
Work-o-holic
Som den överarbetade människa jag är tillhör jag sorgligt nog de som har ett gymkort, men aldrig använder det.. Brist av tid är min ursäkt... Jag har testat Flowin på gymmet i Västra Hamnen i Malmö och det tar bara 20 minuter, något som gör mig överlycklig eftersom jag har tid med att både jobba OCH träna! Ska skaffa en egen och rekomenderar den till ALLA!
 
9/11/2007 6:32:01 PM - Monika
Träningsvärk i magen! - Överlycklig!
Jag var på stadium i göteborg i helgen och köpte en Flowin. Jag tränar i vanliga fall på gym (sats) och brukar köra deras core-pass, men problemet är att jag inte får någon bra träning för magmusklerna, som för övrigt är ett problemområde för mig... Jag fick prova flowin på Stadium i helgen och blev positivt överraskad! Jag körde ett pass hemma med DVDn och dagen efter hade jag riktigt mycket träningsvärk i magen och det kändes i hela kroppen att denna träningen gav resultat! Kan inte vänta tills nästa träningspass - ska faktiskt köra lite efter Idol ikväll! =P Rekomenderar det verkligen!
-Och när kommer de att få in detta på gymmen i Göteborg?!
Kram!
/Monika
 
9/11/2007 6:23:41 PM - Åse
Get he FLOW in your training!!!!
Har sedan ett par månader fått testa flowin och är helt såld..... Den funktionella bålstabilitet som krävs i all idrott kan man uppnå med Flowin på ett roligt och varierande sätt. Man blir trött i hela kroppen och kan växla mellan att träna styrketräning eller mer konditionsbetonade pass. Kombinerat med löpning utomhus är flowin det optimala träningshjälpmedlet för mig!
 
9/11/2007 4:04:50 PM - Calle
Perfekt för stressade småbarnsföräldrar
Jag tillhör kategorin med dåligt samvete för att jag inte tränar. Kanske kan Flowin vara lösningen för mig. Jag har den ihoprullad i väskan under soffan och tar fram den till Aktuellt på kvällen och kör ett pass. Och reklamen ljuger faktiskt inte: på 20 minuter hinner du träna igenom kroppen och faktiskt få rejäl träningsvärk. Rekommenderas!
 
9/11/2007 3:24:50 PM - Catharina
Toppenträning!
Intressant och kul att läsa om Flowin. Jag har tränat flera år på gym och klämmer också in något ridpass i veckan och trivs med det...men ett stort problem för mig har alltid varit att träningen ofta kommer av sig i och med att jag reser mycket i jobbet. Det var därför jag ursprungligen tände till på Flowin. Nu har jag svårt att ta mig tid till annan träning, för detta är både kul och ger snabbt resultat. Jag har med mig den på resor, tränar hemma och nu går jag till och med på gruppträning i Bjärred. Kul och effektiv träning som jag vill rekommendera / Catharina
 
9/11/2007 3:18:34 PM - Tobbe
Nästa generations träningteknik
Jag fick i ganska tidigt skede chansen och äran att testa nästa generations träningsteknik från Flowin, hundratals övningar i dynamiska moment gör att träningen aldrig blir statisk och tråkig som den många gånger kan bli.
 
Utförandet av de olika momenten i Flowin's repertoar sträcker sig från väldigt direkt och koncentrerad muskelkontraktion till en extremt bred och mångsidig träning; lämplig för alla åldrar, perfekt då träningen blir rolig och enkel när man känner för det men ändå erbjuder en total fysträning om man så vill.
 
Med facit i handen tvekar jag inte att säga att detta är ett av de verktyg som kommer ses som en milstolpe inom såväl sk. "personal fitness" (se hemträning/personlig träning) som inom gymträning, i grupp eller vid enskild träning.
 
Flowin är mycket enkel att komma igång med och har en excellent video som sammanfattar och instruerar rörelser och träningsmoment för att nå precis den muskelgrupp alternativt träningsform som Du eftersöker.
 
Helt enkelt 10/10, testa och se själv; du lär inte bli besviken!
 
9/11/2007 3:13:05 PM - Linda
Underbar träningsvärk!
Köpte Flowin på Stadium i Göteborg i helgen och körde Level 1 programmet när jag kom hem, skitkul! Att jag dessutom har träningsvärk i precis hela kroppen är ytterligare plus. Jag har upptäckt muskler på ställen som jag inte trodde fanns.. Helt fantastiskt!
 
Kommentera denna artikel