Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 11/8/2006

Jag levde med en psykopat

I tio år levde Karin ihop med en man som systematiskt bröt ner henne psykiskt. Till slut var självkänslan nära noll. Det förekom också fysiskt våld. För sju år sedan skildes de och Karin började bygga upp en ny tillvaro. Här berättar hon om hur livet efteråt har varit.
 
Jag levde med en psykopat
Karin heter egentligen något annat. Trots alla obehagliga minnen som väller upp känner hon att det är viktigt att berätta sin historia.
 
- Det är ett självklart steg när man gått igenom något svårt att man vill berätta. Man hoppas att det kan hjälpa andra i samma situation.
 
I artikeln "Är du tillsammans med en psykopat?" här på sund.nu finns en definition av psykopater. Känner du igen din före detta man i den definitionen?
- Allt utom det extrema spänningsbehovet och att alltid ha ett hemligt äss i rockärmen. Han hade inte heller behov av totalkontroll - kontroll, men inte totalkontroll. Annars är det full pott.
 
Beskriv ert förhållande.
- Jag märkte egentligen ganska snabbt att allt inte var som det skulle med oss. Allt jag gjorde och sa blev ständigt ifrågasatt. Jag skulle hela tiden be om ursäkt till honom men visste inte för vad. Det var hela tiden synd om honom, fokus var alltid på honom. Jag däremot ”hade problem” osv. Jag trodde till slut att det faktiskt var jag som var problemet. Han vände hela tiden på sanningen, han var en riktig mytoman.
 
Redan på ett ganska tidigt stadium av förhållandet försökte jag göra slut, men då kopplade han på stora charmen och jag var ju kär förstås. Det gjorde att jag försökte bagatellisera det hela. Vi fick barn ganska snabbt, och då vill man ju hålla skenet uppe och hoppas att det ska bli bättre.
 
Min verklighetsuppfattning och självkänsla nöttes ner gradvis. Det var först efter några år som de riktigt uppenbart helstörda scenerna kom, då när det blev fysiskt våld och han spårade ur totalt. Jag orkar inte gå in på några detaljer, men det var fråga om ren psykisk misshandel till slut. Det var trots allt de helstörda scenerna som fick mig att vakna upp och inse att det inte kunde vara mig det var fel på.
 
Hur lyckades du ta dig ur förhållandet?
- Jag kände att jag behövde hjälp med att bygga upp mig själv och började gå i terapi ett par år innan jag bröt mig loss. Det satte igång processen. Jag vaknade till, började jobba med mig själv och kom till insikt om hur sjukt allt var. Psykologen insåg direkt att det inte var jag som var sjuk eller konstig. Det var viktigt. Vi hade en vän på besök mot slutet också. När han såg hur sjukt allt var hemma hos oss sa han bestämt: Du måste gå. Det betydde mycket att utomstående personer förstod hur det var.
 
Hur var den första tiden efteråt?
- Först fick jag jättemycket energi av att bli av med honom. Men jag hade gått på en överväxel alldeles för länge. Efter den första månadens befrielse kom ångesten. Mycket praktiskt skulle ordnas, jag var psykiskt nedgången och började inse hur mycket jag hade att bearbeta. Vi var ju tvungna att ha mycket kontakt också på grund av barnen. Han var ofta hotfull och jag var många gånger rädd för vad han skulle ta sig till.
 
När två år hade gått var jag helt utbränd och blev sjukskriven i något år. Under hela denna tid, två och ett halvt år, låg vi i vårdnadstvist. Jobbet var den del av tillvaron som gick bort - jag klarade bara av mig själv och att ta hand om barnen. Jag är tacksam över hjälpen vi fick från BUP. De första fyra åren efter skilsmässan var värst. Sedan kom jag mer i balans när det praktiska och det rättsliga var mer ordnat.
 
Vad hjälpte dig att gå vidare?
- Trots allt det jobbiga såg jag hela tiden ett nytt ljus i tunneln, men det var en lång väg att gå. Det var så mycket praktiska saker som skulle falla på plats. Både jag och barnen behövde en stadga i tillvaron. Då hjälpte det att folk trodde mig, att min sanning var sann.
 
I alla dessa år hade min sanning varit lögn. Jag började få tillbaka verkligheten på något sätt. Ett år efter skilsmässan träffade jag en man som gav mig mycket livsglädje. Jag vaknade till liv och förstod att jag i alla fall var på väg att gå vidare.
 
Vilka hjälpte dig och hur?
- Både proffs och vänner, och båda sorterna behövs. Ja, det var verkligen helt nödvändigt med professionell hjälp. Vänner och familj är bra och viktiga, men det räcker inte med bara emotionellt stöd och att få prata av sig. Det var viktigt att få kunskap, veta att detta inte är unikt, utan att många drabbas. Jag pratade till exempel med två kuratorer, en på vuxenpsyk och en via kommunen.
 
Mycket viktigt och nödvändigt var också hjälp av kvinnojouren. Där finns personer som är insatta och har egen erfarenhet om vad det handlar om, människor som kan empatera på ett viktigt sätt som andra inte kan, och som man behöver. Och för mig var det också helt nödvändigt och avgörande med en bra advokat! Där fick man plocka ner det hela till vad det handlade om, sätta hårt mot hårt. Det kändes mycket bra. Vårdnadstvist och bodelning är inget att leka med i en sådan här situation.
 
Hur har dina relationer med män varit efteråt?
- Jag är fortfarande tillsammans med mannen jag träffade efter ett år, inte helt lätt alla gånger förstås. Att försöka bygga en normal relation med en normal man har ändå varit en viktig del av min läkning. Att jag fick uppleva empati läkte mig också. Den ständiga rädslan försvann, jag behövde ju inte vara på min vakt hela tiden längre. Det har varit befriande att upptäcka att någon är normal.
 
Det jag märker är att jag är extremt observant på sjuka drag. En kortare relation jag hade en tid efter skilsmässan tvärdog när det visade sig att mannen var sjukligt svartsjuk. Det kändes onormalt och det har jag blivit överkänslig för. Jag märker också att jag ställer högre och högre krav på förhållanden. Jag har rätt att ha det, tycker jag. Ibland har det känts svårt med ett riktigt nära förhållande - det som ligger underst kommer upp till ytan igen när allt ställs på sin spets. Men så är det väl alltid, vad man än har för bagage?
 
Hur har du förändrats av förhållandet?
- Jag kan fortfarande ha svårt att släppa in en man helt och hållet. Jag har under så lång tid glömt att sätta gränser och hävda mina behov. Det var ju farligt att göra det när jag levde ihop med min förra man. Jag tränar fortfarande på det. Numera är det en ovan känsla att bli tagen på allvar och att mina behov gills. Men jag vänjer mig gradvis.
 
När det gäller min egen personlighet så känner jag mig mer mogen och medveten nu. Det är precis som om jag har hittat mer av kärnan hos mig själv. Jag är bättre på att ta vara på min rätt också - en dyrköpt lärdom.
 
Hur mår du idag?
- Såren är läkta för det mesta och jag har inga allvarliga men. Jag är inte skadeskjuten längre men har fått jobba mycket för att nå hit. Det har inte gått av sig själv, det ska gudarna veta.
 
Tio år är en lång tid. Är du bitter?
- Ibland ångrar jag det hela, men på något sätt tror jag ändå att man väljer. Det är en livslärdom, ingen slump. Jag tänker faktiskt inte så mycket på det längre. Jag har kontakt med mina känslor nu och ser lättare när varningslamporna blinkar.
 
Så svaret är: Nej, jag känner mig inte bitter. Jag har utvecklats så otroligt mycket som människa och lärt mig saker om livet. Man får ju aldrig veta hur det skulle varit om jag valt en annan väg, men det är ju mycket möjligt att jag inte skulle ha jobbat så djupgående med mig själv om jag inte varit "tvungen".
 
Jag kan tänka mig att det är lätt att trava på i ullstrumporna om livet flyter på hyfsat. Jag grämer mig egentligen inte heller över hur många år det tog. Jag är snarare glad att det inte blev fler, och att jag överlevde! De gånger jag kan gräma mig och känna ånger är när det poppar upp saker i nuet, när han ställer till trassel via barnen. Det som har varit har varit, men jag vill ta mig tusan inte ha de problemen i nuet!
 
Hur ser du på framtiden?
- Jag tror på framtiden. Jag känner att jag är på väg nu och jag är äntligen inne i en ny karriär. Ja, jag tänker mycket på framtiden, inte så mycket på det förflutna. Nu börjar jag känna också på riktigt att jag vill ha stödet av en man i mitt liv, att dela livet med någon på riktigt igen.
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
5/12/2018 4:07:12 AM - George Mason
UPSTOXFUNDING@YAHOO.COM
BEST AVAILABLE WAY TO FINANCIAL FREEDOM {upstoxfunding@yahoo.com}
Are you looking for financial freedom? Are you in debt, you need a loan to start a new business? Or you collapse financially, do you need a loan to buy a car or a house? Have you ever been rejected by your bank in ever finance? You want to improve your financial? You need a loan to pay off your bills pay off? No more looking, we welcome you for an opportunity to get all types of loans at a very affordable 3% interest rate for others. For information, contact us now by email at: {upstoxfunding@yahoo.com}
Do you have a bad credit? Do you need money to pay bills? Is it necessary to start a new business? Do you have an unfinished project due to poor funding? Do you need money to invest in any specialty that will benefit you? And you do not know what to do. We offer the following loans;both Personal loans [secure and unsecured], Business loans [secure and unsecured] ,combination loans ,Student loans,Consolidation loans and so many others.
 
Company name: UPSTOX FUNDING
Company Email: upstoxfunding@yahoo.com
Text/Call :(302) 273-5794.
 
3/29/2018 2:16:14 PM - standard FINANCE
APPLY FOR LOAN NOW
behöver du ett personligt låne- / investeringslån / Innovationsbolagslån / semesterlånet? Vi erbjuder lån till 2% ränta. Vi erbjuder lån från $ 2, 000.00 minimum till högst $ 100.000.000.00 dollar. Kontakta oss för mer information. Laddar telefonnummer: +16318584522, email: STANDARDFINANCE07@GMAIL.COM.
 
 
3/28/2018 1:30:09 AM - Allison Howarts
allisonhowarts101@gmail.com
Hej jag är ute för att sprida denna goda nyheter till hela världen om hur jag fick min man tillbaka. Jag blev galen när min man lämnade mig för en annan kvinna förra månaden, men när jag träffar en vän som presenterar mig för profeten Okona stor budbärare till det orakel som han tjänar, berättade jag mitt problem för profeten Okona om hur min man lämnade mig. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe var jag kommer att få mitt hjärta längtan utan några biverkningar. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter det hade gjorts. Under de närmaste 2 dagarna ringde min man jag på telefonen och sa förlåt för att bo mig förut. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta för hela världen hur profeten Okona hjälper mig att ge mitt hjärta begär. Om du behöver någon form av hjälp kontakta profeten Okona på följande e-postadress: prophetokona@gmail.com eller WhatsApp på +2348069032895 Han kastade också så många stava som,
(1) Om du vill ha din ex tillbaka.
(2) du behöver inte skilsmässa i ditt äktenskap.
(3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
(4) Du vill ha botemedel mot dödliga sjukdomar
(5) Om du vill ha ett barn.
(6) Du vill vara rik.
(7) Du vill knyta din man och hustru för att vara din för evigt.
(8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
(9) du vill ha en fru / make
 
2/21/2018 10:11:49 AM - sun life
sunlifefinancialcorporation@gmail.com
Leder du efter et forretningslån? Personlige lån, boliglån, bil lån,
Studielån, gældskonsolidering lån, usikrede lån, Venture kapital, montage lån osv. Eller af en eller anden grund, du nægtes banken Lån fra en finansiel
institution. Private ejere, Lån a For virksomheder og enkeltpersoner
forholdet er lavt og en overkommelig rente på 2% rente. Hvis du er ligeglad
om lånet, Kontakt os i dag (sunlifefinancialcorporation@gmail.com) og
få det kredit i dag. Har du brug for akut kredit eller anden økonomisk hjælp? Vi
tilbyder 2% rente (2%) for alle former for lån. Kontakt os via e-mail: (sunlifefinancialcorporation@gmail.com) med følgende oplysninger fulde navn
Født: Land: Lånets størrelse: Lånets løbetid:: Månedlig
Indkomst: Send os nu (sunlifefinancialcorporation@gmail.com)
 
11/28/2017 6:41:11 PM - Devdutt Vyas
devdutt_vyas@outlook.com
We specialized in Bank Guarantee {BG}, Standby Letter of Credit {SBLC}, Medium Term Notes {MTN}, Confirmable Bank Draft {CBD} as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed.
 
We deliver with time and precision as sethforth in the agreement. Our terms and Conditions are reasonable, below is our instrument description.
 
The procedure is very simple; the instrument will be reserved on euro clear to be verified by your bank, after verification an arrangement will be made for necessary bank documents and stock testing expenses, the cost of the Bank Guarantee will be paid after the delivery of the MT760.
 
Below is our instrument description.
 
DESCRIPTION OF INSTRUMENT:
1. Instrument: Bank Guarantee (BG/SBLC) (Appendix A)
2. Total Face Value: Eur 5M MIN and Eur 10B MAX (Ten Billion USD).
3. Issuing Bank: HSBC Bank London, Credit Suisse and Deutsche Bank Frankfurt.
4. Age: One Year, One Month
5. Leasing Price: 4% of Face Value plus 2% commission fees to brokers.
6. Delivery: Bank to Bank swift.
7. Payment: MT-103 or MT760
8. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days.
 
All relevant business information will be provided upon request plus our terms and procedures: If you are interested please contact me for us to proceed further
 
Regards
 
Devdutt Vyas
Email: devdutt_vyas@outlook.com
devdutt.vyas2016@gmail.com
Skype: devdutt.vyas
 
10/8/2017 2:27:36 PM - Credit Financier Home
creditfinancierhome@gmail.com
* Erbjuder en ränta på 3% räntelån
* Försäkring för kontantlös Entreprenör
* Garanti för pengar
 
Med bra kreditpoäng erbjuder Credit Financier Home säkerhetslån och lån utan säkerhet till privatpersoner eller företag eller kooperativa föreningar för industriella och personliga fördelar.
 
Kontakt Adress:
Whatsapp: +15184181390
Direkt mail
creditfinancierhome@gmail.com
 
8/11/2017 5:50:24 PM - Nicole
johnsiphas@gmail.com
Tacksam till enorm och den mest kraftfulla stavningskastaren som tog tillbaka min man att vi båda levde väldigt lyckligt tillsammans. Vi har varit gifta i 2 år utan några problem, förrän en mystisk dam tog honom ifrån mig. Jag blev chockad när min man ljög för mig vid flera tillfällen. Att han inte kommer hem för att hävda att det fanns mycket arbete att göra på kontoret. När jag fick reda på att jag inte kunde fråga honom i ansiktet eftersom jag visste att han Skulle inte berätta sanningen. Jag söker hjälp på internet och jag hittade Dr ISIKOLO hur han har återställt brutit hemma. Efter att ha kontaktat honom på hans e-post försäkrar han mig om att jag kommer tillbaka till mig om 24 timmar. Efter att han har kastat kärleksspell för mig. Min man kom tillbaka och bad om att aldrig lämna mig igen. Han är också bra i att använda sin kraft för att ge hälsa, kraft och magi. Tack till Dr ISIKOLO kontakta hans email: isikolosolutionhome@gmail.com. Du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) Kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
 
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom sin direkta linje +2348133261196
 
3/6/2017 9:25:30 PM - ROSE PEREZ
drodion60@yandex.com
Mitt liv förstördes när min make skickade mig packning, efter 13 år har vi varit tillsammans. Jag var förlorad och hjälplös efter att ha försökt så många sätt att få min man tillbaka till mig. En dag på jobbet, jag distraherad, utan att veta att min chef ringde mig, så han satt och frågade vad det handlade om, sa jag till honom och han log och sa att det var inga problem. Jag förstod aldrig vad han menade med det var inga problem att få tillbaka min make, sade han att han använde ett pass för att få tillbaka sin fru när hon lämnade honom för en annan man, och nu är de tillsammans till datum och ursprungligen jag blev chockad att höra något från min chef. Han gav mig en e-postadress i DR Odion, som hjälpte honom att få hans fru tillbaka, jag trodde aldrig att detta skulle fungera, men jag hade inget val kommer i kontakt med talesätt som jag få gjort, och han bad om min information och att min make var kunna föreslå att kasta honom passet och jag skickade honom detaljerna, men efter två dagar, ringde min mamma mig att min make gällande att han vill ha mig tillbaka, jag aldrig trott, eftersom det var bara en dröm och jag var tvungen att rusa iväg till min mors rum och till min stora förvåning, stod på knä min man ber mig om förlåtelse att han vill att jag och barnet hemma, när jag gav DR Odion ett samtal om plötslig förändring av min man och han gjorde klart för mig att min man att älska mig fram till slutet av världen, att han aldrig kommer att lämna för en annan kvinna. Nu mig och min man är tillbaka tillsammans och började göra roliga saker som han inte har gjort förut, gör han mig glad och göra vad den är tänkt att göra som en man utan tjat. Vänligen om du behöver hjälp av något slag behöver kontakta DR Odion för att få hjälp. Hans e-post är (drodion60@yandex.com) eller ring +2347057623144 OR +2349060503921.
 
3/6/2017 9:24:43 PM - ROSE PEREZ
drodion60@yandex.com
Mitt liv förstördes när min make skickade mig packning, efter 13 år har vi varit tillsammans. Jag var förlorad och hjälplös efter att ha försökt så många sätt att få min man tillbaka till mig. En dag på jobbet, jag distraherad, utan att veta att min chef ringde mig, så han satt och frågade vad det handlade om, sa jag till honom och han log och sa att det var inga problem. Jag förstod aldrig vad han menade med det var inga problem att få tillbaka min make, sade han att han använde ett pass för att få tillbaka sin fru när hon lämnade honom för en annan man, och nu är de tillsammans till datum och ursprungligen jag blev chockad att höra något från min chef. Han gav mig en e-postadress i DR Odion, som hjälpte honom att få hans fru tillbaka, jag trodde aldrig att detta skulle fungera, men jag hade inget val kommer i kontakt med talesätt som jag få gjort, och han bad om min information och att min make var kunna föreslå att kasta honom passet och jag skickade honom detaljerna, men efter två dagar, ringde min mamma mig att min make gällande att han vill ha mig tillbaka, jag aldrig trott, eftersom det var bara en dröm och jag var tvungen att rusa iväg till min mors rum och till min stora förvåning, stod på knä min man ber mig om förlåtelse att han vill att jag och barnet hemma, när jag gav DR Odion ett samtal om plötslig förändring av min man och han gjorde klart för mig att min man att älska mig fram till slutet av världen, att han aldrig kommer att lämna för en annan kvinna. Nu mig och min man är tillbaka tillsammans och började göra roliga saker som han inte har gjort förut, gör han mig glad och göra vad den är tänkt att göra som en man utan tjat. Vänligen om du behöver hjälp av något slag behöver kontakta DR Odion för att få hjälp. Hans e-post är (drodion60@yandex.com) eller ring +2347057623144 OR +2349060503921.
 
10/13/2016 12:03:03 PM - MR PAUL WEND
Privateloantrust@gmail.com
Vi är legitima och ansedda regeringens registrerat godkända pengar långivaren, vi erbjuder personliga lån, lån till företag, montage lån
och alla typer av lån till privatpersoner och företagets med dålig kredit post eller i behov av pengar för att betala räkningar, investera i affärer, på en mycket
låg ränta på 3%. Vi ger ut fond mellan en rad 5,000.00Usd till maximal räckvidd på 5,000.000.00Usd. Om du är intresserad av att få ett lån, kontakta oss nu så att vi kan skicka dig låneansökan Form här är vår e-post: privateloantrust@gmail.com
 
Observera alla svar ska skickas till vår via e-post: privateloantrust@gmail.com
 
7/21/2016 3:44:01 AM - mary
drsunnydsolution1@gmail.com
Detta är mitt vittnesbörd om det goda arbetet av en man som hjälpte me..My heter Mary Clifford, och jag basera i London.My livet är tillbaka !!! Efter 8 års äktenskap, min man lämnade mig och lämnade mig med våra tre barn. Jag kände mig som mitt liv var på väg att ta slut, och föll sönder. Tack vare en spell caster heter DR SUNNY som jag träffade på nätet. Å ena trogen dag, som jag surfar via internet, var jag söker efter en bra stavnings caster som kan lösa mina problem. Jag kom över serie av vittnesmål om denna spell caster. Vissa människor vittnade om att han förde deras Ex älskare tillbaka, några vittnade om att han åter livmoder, några vittnade om att han kan kasta en trollformel för att stoppa skilsmässa och så vidare. Det fanns en viss
vittnesmål jag såg, var det om en kvinna som kallas nåd, hon vittnade om hur Dr SUNNY kom tillbaka sin Ex älskare i mindre än 72 timmar och vid slutet av vittnesmål hon tappar Dr Sunny e-postadress. Efter att ha läst alla dessa, beslutade jag att ge DR SUNNY ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. På bara tre dagar, min man kom tillbaka till mig. Vi löste våra problem, och vi är ännu gladare än tidigare. Dr SUNNY är verkligen en begåvad och begåvad man och jag kommer inte att sluta publicera honom eftersom han är en underbar människa ... Om du har ett problem och du letar efter en verklig och genuin spell caster att lösa detta problem för dig. Prova den stora Dr soligt idag, kan han vara svaret på ditt problem. Här hans kontakt: honom e-post, drsunnydsolution1 @ gmail.com Tack stor soligt. Kontakta honom för följande:
 
(1) Om du vill att ditt ex tillbaka.
(2) Om du alltid har mardrömmar.
(3) Du vill främjas på kontoret.
(4) Du vill kvinnor / män att springa efter dig.
(5) Om du vill ha ett barn.
(6) [Du vill bli rik.
(7) Du vill binda din make / maka att bli din för evigt.
(8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
(9) Herbal vård
10) Hjälp att föra människor ut ur fängelset
(11) Förbindelse Spells
(12) Miracle Spells
(13) Beauty Spells
(14) PROFETIA CHARM
(15) Sevärdhet Spells
(16) onda Eye Spells
(17) Kissing Stava
(18) Ta bort Sjuk Spells
(19) VAL vinnande trollformler
(20) FRAMGÅNG I tentor Spells
(21) Charm att få som att älska dig.
(22) Affärs spell
(23) Ta bort HIV Sjuktrollformler
 
Kontakta honom idag på: drsunnydsolution1@gmail.com 2348077620669. Du kan även kontakta honom på vad appar på samma telefonnummer.
 
10/25/2015 10:04:31 AM - Psykopat
Vanligt med psykopater
Min chef är psykopat. Har varit med om det tidigare också. Förstår inte varför det bara är puckon som ska bli chefer. Flest män tror jag är psykopater-
 
3/5/2011 9:31:03 PM - Alma
....innan man förstår....
..läst hyllmetrar om psykopater..tyvärr försent..eller jag hade nog inte förstått..täfade år 2003 en man...som jag sedan levde ihop med i ca 7 år..han har fyra barn sedan sitt tidigare äktenskap..och med dem har jag haft en bra kontakt....i början delade vi på matkostnader..men sen blev han tvungen o byta jobb men snart skulle hans ekonomi vara bättre..men det blev aldrig så..jo han lånade till jandpenning på bil köpte sig även en mc...hade aldrig pengar..trots han tjänade lika mkt som jag...jag har ett bra välbetalt jobb..ärvde även nästan 400 000 av min mamma när hon gick bort..han sa alltid han skulle betala tillbaka..var alltid kärlekfull och hela min omgivning så även jag upplevde att han satte mig på piedestal..sen plötligen utan förvarning sa han att han skulle flytta och gå vidare i sitt liv..och han skulle aldrig ändra sig..jag älskade honom mer än nn annan och kunde inte fatta vad det var som skedde..självklart forsod jag han träffat nån annan..vilket han förnekade..men så var de toch är det..när jag kom på honom med de mest bisarra lögner..sa han bar..ja om du kallar det för att ljuga så..han så olika saker vid olika tillfällen..skule kunna skriva en bok om det..skrev brev till hans syster och berättade allt som hänt..hon reagerar inte..skrev och messade även till hans nya o ringde ..berättade att han var skyldig mig ,,ja det blev minst 400 000 när jag räknat ihop..och då var inte allt med ens..hon svarade aldrig..själv sa han ena stunden han alltid skulle hjälpa mig..för att i nästa stund säga han skulle aldrig mer prata med mig el hälsa på mig om han såg mig på stan..jag var helt under isen..hamnade i djup depression..men jobbade..sökte hjälp hos teraput....jag den starka smarta kvinnan....han såg mig kräla på golvet och gråta i smärta och han reagerade inte på det överhuvudtaget..han kunde väl för fan inte tänka sig in i en annan människa..hans egna ord...jag.drog hela historien till kronofogden..med utdrag från banken sedan den dag vi träffades.. och då blev det tingsrätten..dit han inte kom...hade läkarintyg..så han blev hörd per telefon..stod på hyreskontraktet..samt hade även garageplatser för bil o mc.. ..per telefon satt han o sa att han aldrig bott med mig..varit o hälsat på ibland..samt att ätit det hade han mest gjort på stan..ja det var helt sjukt..fick en förlikningsdom på 60 000 för honom att betala..annars hade det blivit en till rättegång med stora kostnader för mig förklarade domaren i tingsrätten..försäkringskassan har tagit honom till kronofogden..han har inte betalat underhåll för sina barn.(.hans barn har han alltid brytt sig i och de avgudar sin pappa..de är mellan 18-25 nu)..en bra bit över 140 000..så de har sålt hans mc på executiv auktion och har utmätning på honom...den nya bor han ihop med sedan förra sommaren..när kommer hon att förstå att det jag berättat för henne är sant....han kan ljuga som ingen jag någonsin träffat ..lägger huvud på sned och ser lite sorgsen ut....ibland funderar jag på att ta kontakt med en tidning el tv..och berätta hela min historia...det ger mig inte mina pengar tillbaka..men alla får reda på hans galna lögner och allt skit han utsatt mig för....enda gången våld varit inblandat är när jag kom till mitt hem(efter att han flyttat)..när han sagt han skulle lämna djuren som han var där för att passa..när jag var på jobbresa..då slogs han med mig i hallen för jag tog honom i armen och bad honom prata med mig..skrek han skulle ringa sin dotter så hon skulle ringa polisen....hotade mig även sms ledes med att om du inte slutar ringa o smsa o maila måste jag nog ta kontakt med någon..då svarade jag varsågod gå till polisen och säg du är skyldig mig alla dessa pengar och vägrar svara prata och betala dem..då blev det tyst på den fronten av hot..så nu sitter han i en annan del av landet hos en lågavlönad kvinna..med kronofogden efter sig och inget jobb....detta blev bara en liten bråkdel av vad jag varit utsatt för...men fortfarande än idag kan jag ibland tycka synd och tro..att han älskade mig..helt galet...hjärnan är en märklig "filur"..vill tillägga att hans barn vet allt..hans f.d chef vet..har ringt honom...men inget tar på honom...absolut inget..och jag lovar denna envishet..som jag sett ..som aldrig fanns förut vad jag kunde se..den känns helt overklig....ja att han gjort allt detta skit mot mig..pengarna förutom bedragit..känns overkligt..jag sa till honom.men du har ju sagt du älskar mig..då svarade han..tja det är ju bara sånt man säger...han skrev även till tingsrätten att jag var en försmådd kvinna som ville hämnas och förstöra en annan människas liv...och skulle de lyssna
på alla försmådda kvinnor skulle de inte få annat gjort....ja det var den man jag älskat mest av alla männsikor jag någonsin älskat....vad ska man säga..kanske ter sig det jag skrivit lite osammanhängande...men de tär en lång historia och jag kände jag ville skriva både av mig och för att andra ska passa sig och inte hamna i penninghärvor ..förutom den känslomässiga biten som är det värsta jag nånsin upplevt....ett under jag överlevde...ja ett rent under..
 
2/28/2011 8:23:04 AM - Psykopat-Lena
Min man är psykopat
Vet inte vart jag ska vända mig. Min man är psykopat och det drabbar barnen. Det är hemskt.
 
1/8/2011 2:27:16 PM - pia
fa
Hej! Du som är uppe i en vårdnadstvist btrf dina barn. Kämpa på. Har en väninna m 6 barn, ej vårdnad om ngn, som nu terroriserar de 2 yngsta barnenes pappa. Stå på dig! Jag har träffat henne m barnen o hon är inte alls intress av dem när hon väl är med dem. Tyvärr bara full. Psykopatens ständiga följeslagare är mytomanen och narcisisten. Hon är så övertygande o charmerande att man inte lyckats komma fram t ngt beslut. Denna process borde vara avslutat f länge sedan o hon borde inte få några pengar vare sig f barnen el uppehälle. Härbärge med tak över huvudet, måltider o ev övervakade besök. Hels borde hon vara isolerad på sjukhus, för att inte kunna skada sin omgivning och leva efter ett mkt kontrollerat schema.
 
12/16/2010 2:06:25 AM - fa
leva med en kvinna som r psykopat
har problem som ni ser med tagnetbordet.
Jag vill ocksa tillagga att det det r mest synd om r barnen for dom har inte valt nagot och dom kommer pa ett satt eller annat att drabbas over detta. det r hemskt. Jag lever pa grund av detta nu tan mina barn och snart utan bostad eller pengar. den personen har satt till att forst satta mig i en ekonomisk knipa och sedan att jag tvangsaljer huset sa jag inte kan ge en riktig botad at mina barn och da inte kunna ha dom allt har varit sa genom tankt fran skilsmassan till anmalan osv,, men som sagt kommer att ge en detaljerad forklaring. var starka.
 
12/16/2010 1:57:21 AM - fa
leva med en kvinna som r psykopat
Jag gar genom en rattsprocess med min fru som just stammer till hundra som psykopat.
det jag har upplevt i 4 ar r fruknsvart och onskar veren en ma eller kvinna att uppleva detta. Jag har inte sett mina barn pa 6 manader och har en dom som ger mig den ratten men da gick hon och polis anmalde att min mor skulle overgripit sig pa min son som ar 3. osv hon har satt upp en historia som ar sa sjukt sa den kan lata trovardig men som sagt ma kan ljuga for 10 peroner men inte for tusen och det ar just det som nu borjar sla tillbaka och jag orkar inte beratta just nu det jag har upplevt i 4 ar men jag kommer att skriva om detta eftersom jag vill sa garna att folk ska forata hur svart det ar och hur latt dom sjuka individer kan psykiskt manipulera och fa en att tvivla over sig sjalv och det som r och just inte r.
 
10/22/2010 9:34:47 AM - kristina
Greppet
Det gäller att skaffa sig all kunskap om hur en psykopat fungerar och agerar.Och att inse att det finns bara en väg ut ur greppet att ta sig bort ifrån psykopaten på alla möjliga plan som går !
 
6/23/2010 10:54:36 AM - Anny
Sörja?
Hej igen! Vill bara berätta att min plågoande dog för snart en månad sedan. Om jag sörjer? Nej. Längst inne känns det som mina önskningar har slagit in. Hemskt att säga så, men nu kan jag andas utan att "ha dåligt samvete". Ni vet vad jag menar. Antar att han har det bättre nu, där han är! Var rädd om er alla! Mina största styrkekramar till er allihopa!
 
10/21/2009 5:26:54 PM - A
fel
Det jag skrev till Camilla skulle stå under den andra rubriken,så det blev fel.
 
10/21/2009 5:24:53 PM - A
Camilla!
Tror den här gången han kommer att lämna mig ifred, när jag bad han fara å flyga då skrev han för första gången ABSOLUT! så nu verkar han ha förstått, eller misstar jag mig?
 
Kramis
 
10/19/2009 7:19:57 PM - Lilla jag
Till er som vill ge stöd men ändå inte förstår
Att inte bli sedd el bli tagen på allvar är det värsta straff man kan få. Jag lever i ett tysteland, ett ickeland, jag är inget, jag får inte vara, Jag är ensam......................
 
10/19/2009 7:02:51 PM - Lillajag
Psykopaten den charmiga
Det är kunskaper om människors beteende och vaksamhet som kan förhindra att man blir offer för en vardagspsykopat, det är i huvudsak dessa jag skriver om i min blogg.
 
Det finns även psykopatiskt störda personer som lever tillsynes vanliga liv men då och då mördar, våldtar och efteråt fungerar i sin omgivning som inget hänt, psykopati yttrar sig på många sätt men alla är farliga för de som drabbas.
 
Var man än befinner sig riskerar man att möta någon med psykopatiskt beteende, det är bara slumpen som avgör vem som väcker psykopatens intresse.
 
Den som tror gott ger av sig själv till psykopaten och hamnar snart i ett psykologiskt underläge som utnyttjas och är mycket svårt att ta sig ur.
 
De flesta som utsätts för denna vältaliga och intressanta person kan inte annat än imponeras och dras lätt med i falskspelet där förloraren på förhand är given.
 
Att vara en stabil människa med bägge fötterna på jorden hjälper inte, även den bästa kan öppna sitt innersta och ge psykopaten ett känslomässigt övertag och därmed makt.
 
I början är allt frid och fröjd, senare steg för steg, mer och mer tar psykopaten över och det slutar oftast i kaos för de drabbade.
 
Andras eftergifter gör bara psykopaten kortvarigt nöjd,det krävs alltid mer, en psykopat skaffar alltid nya anledningar att med makt vinna igen och igen.
 
En psykopat som inte ges makt är en nolla, graden av makt ger verktygen som behövs för att ytnyttja och skaffa övertag både mentalt och ekonomiskt.
 
Vi har sett grova mördare och förbrytare i vårt land som i sin strävan efter makt eller rikedom utfört vidriga samvetslösa dåd, de ligger långt upp på en tiogradig skala.
 
De grövsta med obegränsad makt har världen tidigare skådat, Hitler,Stalin och fler som utan samvete skapat död och förintelse i stor skala.
 
Tilläggas bör att de allra flesta psykopater tillhör kategorin vardagspsykopater eller de icke kriminella, de befinner sig någonstans i mitten eller strax över på den tiogradiga skalan och det är dessa som vi vanligtvis möter i vardagslivet.
 
De finns bland oss, ingen går säker när dessa mästare på manipulation spelar ut sin charm, de visar en utsida som döljer de psykopatiska dragen och har lärt sig vad andra vill höra och se.
 
I nära relation eller hemmet skaffar de full kontroll över hustru och barn, förolämpar, trakasserar, trycker ned och även våld är vanligt, det tar ifrån de drabbade människovärdet och orken samtidigt som de för omgivningen visar upp den charmiga och perfekta ytan.
 
En psykopat på arbetsplatsen ställer till kaos, slickar överordnade och ljuger om allt och alla för vinnings skull, trakasserar arbetskamrater speciellt de som inte fogar sig, ljuger och försöker få andra osams, det är ofta anledningen till att många inte orkar och söker annat arbete allt för att komma ifrån den pressande miljön.
 
Även här är det makt som styr psykopatens beteende, sjuklig strävan efter makt över andra och det vanliga att aldrig bli nöjd, att alltid måsta bevisa för sig själv och andra. JAG ÄR NÅGOT OCH DET SKA JAG VISA ER.
 
Psykopaten som befinner sig längst upp på den beslutande kedjan kräver nickedockor under sig, han är lagen och den som går emot försvinner illa kvickt, underordnade måste foga sig och de som slickar värst hamnar närmast honom, han kan rasera ett företag och förnekar i det längsta, han har aldrig gjort något fel och känner aldrig någon skuld.
 
HAN RINGER MIG FORTFARANDE men nu har jag valt att inte svara mer. Jag undarar bara varför Polisen svek. Lilla jag får Nog aldrig svar på det.
 
10/19/2009 6:58:30 PM - Lillajag
Nu skriver jag igen...
Jag skrev tidigare en artikel här att jag var fri. Ja jag är fri och han med. Han anmälde mig för samma sak och hans vänner ställer då uppp som vittnen. Då blev jag intagen hos polis då som misstänkt misshandlare??? Polisen ville att jag skulle anmäla han och jag var livrädd för att göra detta till jag en dag tog mig mod till att göra det. Men när jag själv inte fick det skydd som jag då trodde Polisen skulle ge mig då de pressat mig att anmäla så blev jag rädd och drog mig ur. Jag har inte en chans mot han då han alltid vinner. En psykopat vinner alltid och får alltid sin omgivning å ställa upp på precis vad som helst.
 
Psykopaten kan liksom andra ha olika intelligensnivå, den smartare är beräknande, slug och tänker långsiktigt, en sk. vardagspsykopat är oftast intelligent och planerar sitt handlande för att nå ett önska resultat.
 
En sådan psykopat är mästare på att manipulera och hjärntvätta sina utvalda, denna kan även med ord, handling, ilska och spelade känslor styra sin omgivning till sin fördel.
 
Vardagspsykopaten har stor insikt i vad lagen tillåter och har stor förmåga att styra sitt handlande, allt för att undgå upptäckt och laglig bestraffning.
 
Ser man till den kriminella och grovt våldsbenägna psykopaten saknar denna de spärrar som vardagspsykopaten trots allt uppvisar, den kriminella har således inte någon övre tydlig gräns när det gäller grovheten av våld och onda handlingar.
 
Den kriminella är en tickande bomb för omgivningen, från ingenstans kan denna slå till och skapa förintelse för andra, handlingar som rån, våldtäkt och även dödligt våld är utan samvetsförebråelser tillåtet i dennas värld.
 
De kriminella psykopaterna är få till antal men syns, hörs och hamnar förr eller senare i fängelset, väl ute igen återfaller de allra flesta till gamla synder, ett nygammalt ordspråk kan låta, en gång psykopat alltid psykopat.
 
Vardagspsykopater som är desto fler arbetar mera smart och smygande, dessa planerar sitt handlande och förgör sina offer långsiktigt vanligtvis med hot, lögner, förtal och psykiskt våld.
 
Även stort fysiskt våld kan används av vardagspsykopaten, detta våld riktas nästan uteslutande mot de allra närmaste och sker i det dolda utan vittnen. Att anmäla en sådan psykopat betyder att ord står står mot ord, denna avgår oftast med segern på grund av sin vältalighet och förmågan att göra lögner till sanningar.
 
Hur kan någon frivilligt bli psykopat? Svaret är hur naturligt som helst, ingen psykopat har själv valt sin diagnos, det är naturen själv som stått för valet, vid första tanken låter detta som en saga.
 
Empati betyder förmågan att känna ånger och medkänsla men även förmågan till egna äkta känslor och att förstå andras känslor, empati formar en person till det denna blir och är. Fullproppad med empati finns grunden för att göra en person till ängel, helt utan empatisk förmåga gör naturen en person ond och bedräglig.
 
En person som har fullt mått av empati kan aldrig bli psykopat, denna lider och mår dåligt själv av att göra illa andra, psykopaten däremot har inga sådana känslor som plågar.
 
Hur kan någon ha empati men inte andra, detta är en stor svårlöst fråga som det forskas i, klart är att grunden för empati inlärs från födelsen och i unga år, som vuxen när störningen blivit en personlighet finns inte möjligheten att lära in empati, det går ej heller att tvinga någon att känna empati.
 
Känner mig så trött. Lilla jag men jag är fri .. det kommer att ta lång tid nu att må bra igen efter POLISENS SVEK , men då får det ta det...........Jag har bilder och allt och läkar journaler men orkar inte mer-
 
8/5/2009 4:09:19 PM - Lisa
Skönt att det finns fler!
Jag har en 6 månaders dotter tillsammans med en man som stämmer väl in på beskrivningen av en psykopat. Jag känner så väl igen mig i era berättelser och liksom ni andra har jag tagit allt ansvar för mitt barn, jag "flydde" från honom när barnet bara var två veckor pga en mycket hotfull och obehaglig händelse. Vi har haft det fram och tillbaka sedan dess, men nu har jag beslutat mig för att försöka få ensam vårdnad och att han inte skall få träffa vårt barn om han fortsätter att trakassera mig och att dricka alkohol. Jag har förstått att ett helvete väntar, han är egentligen inte intresserad av att umgås med vår dotter, bara ha gemensam vårdnad för att han har "rätt" till det vilket oroar mig. Jag vill inte utsätta min dotter för den terror jag har blivit utsatt för. Jag vill gärna höra andras erfarenheter om vilka chanser det finns. Genomskådas psykopaten i rätten eller lyckas han manipulera dessa människor lika skickligt som han manipulerat mig? Styrka till alla som är i denna situiation!!
 
6/10/2009 12:20:13 PM - Lillajag
fri
Jag var tillsamman smed en psykopat. Jag höll på att inte själv överleva. Det värsta jag varit med om och vill aldrig uppleva det igen. I 2år pågick psykisk misshandel och terrorn som jag trodde var mitt fel. Jag var en stark tjej när jag träffade han. Han slog mig öppet framför andra och de människor runt han är och var manipulerade att vara på hans sida. Bakom ryggen på han så sa de till mig ta dig fri vi ser och vet men kan inget göra. Min räddning var när en helt oberoende person såg vad han gjorde och anmälde. Han har inte fått ngn dom ännu men jag känner mig redan fri. TACK
 
8/18/2008 1:35:38 PM - Anny
Samma situation...
Hej! Jag är i samma situation, men lyckligtvis nog, utan gemensamma barn. Men det är ändå tillräckligt att man utplånat sig själv för att vara till lags och ändå duger det inte, man vänder ut och in på sig själv massor av gånger och lik förbannat är det inte bra! Jag kan tipsa om en länk:www.psykiskmisshandel.se
Det finns även en del böcker: "energitjuvar" är en av dem som är stöttande och mycket igenkänningar.
Mycket faller på plats, men vägen tillbaka är väldigt lång.....
Kram på er allihopa och stå på er!
 
8/9/2008 12:33:53 PM - Anna
Modigt!
Jag beundrar ditt mod när du väljer att dela med dig, även om du inte utelämnar allt, så förstår jag vad som krävs för att våga berätta! Uppenbarligen finns det många som känner igen sig och som kan få stöd i din historia.
Det jobbet som nu ligger i framtiden, som kommer för alltid präglas av vad du varit med om, är barnen... Lika känslig som du beskriver egenskaper hos andra män, kommer du bli på egenskaper som växer fram hos dina barn. Det är svårt att se vissa ärvda egenskaper från pappan som positiva när hela bilden av honom är totalt negativ. Vissa drag, kommentarer eller sätt att säga saker på. Ja, du vet vad jag menar... Det är svårt att förklara för barnen varför pappa gör si eller säger så.
Jag har försökt att beskriva pappans känsloregister som en färglåda. För att kunna måla alla färger krävs ett visst antal att blanda med. Vi andra har kanske 12 färger när en färg motsvarar en känsla. Om pappa bara har 4 färger i sin låda (röd, blå, grön o gul) och just empati tex är orange, kan han ju inte måla orange. Det är inte för att han inte VILL, utan för att han inte KAN känna med någon annan! Psykopati är ett funktionshinder som sällan talas om. Jag tror det är viktigt att komma ihåg att pappans defekter föralltid kommer att finnas kvar, kanske att det med tid och år mattas av något, men ingen psykopat kan någonsin bli vad vi kallar "frisk"eller "normal"!!Man måste helt enkelt lära sig att förhålla sig till allt konstigt när man har barn tillsammans och försöka att göra barnen fria från skuld och skam när det gäller känslor för sin pappa osv. För precis som man själv har blivit behandlad av den mannen, kommer sedan dennes barn att bli behandlade om de har kontakt. De manipuleras, ljugs för och ges dåligt samvete och den dåliga självbilden vi fick leva med förs nu över på barnen... För att de nu ska styras på hans sjuka sätt. Var rädda om (och för) det psykopatiska arvet!
Inte för att skrämmas eller "bessra", men man får inte tro att det är över bara för att man inte bor ihop längre. Det är en livslång resa!
Lycka till!
 
7/20/2008 2:38:22 PM - lotta
vårdnadstvist
Tack, nu vet jag att jag inte är ensam..
Har efter en lång process nu lyckats genomföra skiljsmässan. Vi har varit separerade sedan jan 2007, men han blir elakare för varje månad som går. Nu pågår vårdnadstvist. Han manipulerar ,ljuger för barnen och hotar mig ständigt att han ska se till att han får ensam vårdnad. Har hela tiden kännt mig som ensamstående även då vi bodde ihop. Jag har stått för all planering, ekonomi, läxläsning, fritidsaktiviteter etc. Han har kört sitt race och har sagt att det bara är en period och att han ska vara hemma mer framöver.Väntade tålmodigt på min tid som aldrig kom. Då han försingrade mina, barnens och gemensamma pengar, kastade bort räkningar och krav brev utan att jag upptäckte det . Fick en riktig kalldusch sept 2005. Inga räkningar eller lån betalade på 6 mån. Tel,el och vatten stängdes av. Allt stod dessutom i mitt namn!! Han var då grav spelmissbrukare men lyckats lura mig rejält!! Känner ingen ånger utan ser mig som den sjuke. Anklagar mig för att förstöra barnen. Får ej alls ha kontakt med barnen då han har dem. Blir vansinnig och svär om jag ringt dem. Alltid inför barnen!! Efter som han är mytoman så är jag väldigt rädd för att han ska klara sig undan med lögner och att vi ska få delad vårdnad. Barnen måste få lugn och ro snart . Hjälp!! Vill få leva normalt liv som jag förtjänar, men blir jag någonsin fri från hans våld??
 
6/4/2008 4:57:57 PM - Emmy
Hjälp!
Jag e i samma sits tror jag, han ljuger jämt, o jag har trott att allt e mitt fel..Jag hittade att han hade laddat ne porr o när jag blev sur, bad han mig att flytta o skrek. Det slutade med att jag bad honom om ursäkt...Men ibland e han jättefin o kul, o bara mysig o pratar om hur bra vi alltid kommer att ha det.. Är han psykopat, eller så är det jag som är oförstående? Tack på förhand!
 
6/4/2008 4:54:31 PM - emmy
Hjälp!
Jag är ihop med en kille som verkar ha liknande drag. Han anklagar mig för det mest, jag kom på honom med att ladda ner porr, och sa till, men han fick mig att må som skit för att jag hade sagt till, o det slutade med att jag bad honom om ursäkt! O andra sidan finns det dagar när han är super, o får mig att må bra..Är han psykopat, eller blir der bättre?
 
5/21/2008 12:34:49 PM - Elvira
Hej alla!
Ni anar inte hur mycket befrielse känner man efter så mång år av skräck och förnedring. hade bott i 6 år med en psykopat som jag har son med. Känns märkligt att allting som skrevs stämmer så bra. Min ex körde på mig even efter jag har lämnat honom för ett år sen, det var allt ifrån att jag var det bästa som har hänt honom till att jag var lögnare och hora och det är mitt fel att han var arbetslös i 4 år. Nu när jag har träffat min nya pojkvän för lite mera än 3 månader sen så vill han plötsligt ha ensam vårdnad om våran son som jag hade tagit hand om praktiskt och ekonomiskt i alla år. Vill bara säga tack för att ni är så modiga som vågade berätta, själv började jag komma ut med det hela bara några månader sen, eftersom jag var hotat och sagt att om jag gör det så kommer jag att dö.
 
11/6/2007 9:45:51 AM - Susanne B
Intresseorganisation för familjar drabbade av psyk
Har inte själv drabbats av psykopater men tyvärr upplevt flera väninnor som har/har haft ett helvete liknande Karins. Finns det ingen intresseorganisation som dessa drabbade kan söka hjälp hos eller skall var och en klara sig igenom själv.
 
7/1/2007 11:55:00 AM - Carita
Hej
Det var en bra artikel. Vet inte om jag drabbats av en psykopat, men mycket tyder på det tyvärr. Men det konstiga är att det är han som avslutat vårtat förhållande. Han anklagar mig för allt, att jag har en dålig personlighet, karaktär, ingen självrespekt, att jag är en falsk person för att jag i hans ögon brutit mot vissa regler han har. Han framställer sig själv som en bättre människa som kräver respekt . Han har fortsatt att sms men då är det hela tiden bara massa anklagelser på att jag har sårat honom och att jag får skylla mig själv och att jag förtjänar att må dåligt. Jag har slutat svara på dessa sms. Han vill verkligen få mig att må dåligt medvetet. Alla konflikter vi haft så är det alltid mitt fel och jag måste be om ursäkt. Han ser aldrig sin brister. Han blir fort arg. Har svårt att ta kritik. Allt handlar om hur han mår. Är han en psykopat?
 
6/2/2007 2:34:13 AM - angelica
Well Done!
Bra gjort att ta dig vidare i livet!
men; "Nu börjar jag känna också på riktigt att jag vill ha stödet av en man i mitt liv" man ska inte vara beroende av att ha en man i sitt liv, det är inte kring det livet kretsar kring.
 
4/26/2007 11:56:16 PM - Carina
Tack
..för en mycket bra å givande artikel. Jag är mitt uppe i processen själv. Mitt X visade inget intresse för vår gemensamma son som nu är 10 månader men nu gör han allt för att smutskasta mig å hämnas via sonen å bråkar om att få vårdnaden. Förstår inte varför intresset för sonen poppat upp nu. Tror att han bara vill sätta dit mig. Han har 3 barn sen tidigare som han aldrig brytt sig om heller. Nu väntar en tuff period antar jag :-(
 
12/25/2006 7:47:26 AM - susanne
Härligt!!!
Hej Karin!
Starkt gjort av dig att du har frigjort dig så bra från denna mannen...Du är otroligt stark! Jag känner igen mig mycket av det du berättar. Jag har själv barn med en psykopat men jag tog mig i från honom efter ca 2år. Det jobbigaste är att jag har ett barn med honom..... men jag är igång med en vårdnadstvist, hoppas att det löser sig bättre sen.... många bra tips fick jag av dig. Tack!! bra skrivet och lycka till!!!
 
Kommentera denna artikel