Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2011-03-09

Så motiverar du dina medarbetare att stanna kvar

Lönen är inte det viktigaste för att få dina medarbetare att stanna på företaget. Faktum är att chefer står för 75 procent av anledningarna till att medarbetarna slutar. Här får du tips på vad som motiverar dem att stanna kvar.
 
Så motiverar du dina medarbetare att stanna kvar
Undersökningar visar att de flesta inte slutar på grund av pengar. Sanningen är att chefer tycker om att höra att det är pengarna som är problemet eftersom det friskriver dem från skulden och låter andra delar av företaget stå för den.
 
Anställda säger också ofta innan de slutar att det är av finansiella skäl, på det sättet kan de fortfarande få positiva referenser och eftersom de tror att chansen är liten att saker och ting skulle förändras även om de sa sanningen.
 
Oftast är det så kallade drivkrafter som saknas då en person väljer att säga upp sig.
 
De sex stora motivationsfaktorerna
 
1. Ärlig och frekvent tvåvägskommunikation mellan anställda och chefer, inklusive konstruktiva diskussioner om problem som dyker upp på arbetsplatsen.
 
2. Utmanande och spännande arbete. Säkerställ att varje anställd har en utmaningsplan och att de periodiskt är ombedda att gradera spänningsnivån med sitt arbete.
 
3. Erbjud kontinuerliga möjligheter till att växa och lära sig. Säkerställ att chefer är premierade för att utveckla deras anställda och att anställda är ansvariga för att fullfölja sin utbildningsplan.
 
4. Erkännande och belöning för prestation.
 
5. En viss grad av kontroll över det egna arbetet.
 
6. Tillhandahåll rapporter till anställda om vilken påverkan deras projekt har på företaget. Så att de är medvetna om att deras jobb spelar roll.
 
 
Källa: monster.se
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
Inga kommentarer har skrivits än
Kommentera denna artikel