Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad:

 
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
4/4/2017 9:36:22 AM - Ida Örnhammar
Rädd för att få cancer
Jag är jätterädd för att få cancer! Jag är bara nio år! Vad ska jag göra?
 
1/11/2017 12:13:14 PM - hej hej
Tänk till och slappna av....
Med det sagt så skulle jag vilja säga att ni som har konkreta hotbilder eller annat bör söka hjälp (och stöd). Och söka stöd kanske även från föreningar och andra privatpersoner. Att vara ensam i en sådan situation är inte bra. Då kan det vara bra för personer i omgivningen att känna till, så att man kan få hjälp (även om man kanske inte vill sätta andra i fara).
Viktigast är att ni tar hand om er själva och de ni bryr er om.
 
1/11/2017 11:50:37 AM - hej hej
Tänk till och slappna av (kontroll är att ha lugn)
Jag skulle tro att det är viktigt att inse att man är rädd och att det bara är mänskligt. Vissa av er har ju också erfarenheter som kanske är Me traumatiska (t.ex misshandel, konkreta hot- hotbild), även om det självklart är svårt att jämföra. Men om man väljer att gå från rädd till orädd, så innebär det inte att man är oaktsam, utan snarare att man har kontroll och förstånd istället för rädsla.
Behovet av rädsla för många är nöden att ha full kontroll; samtidigt ger inte rädsla kontroll (av att läsa kommentater), utan bara illusionen av kontroll och snarare att det kretsar
kring rädsla.
Kontroll är att kunna slappna av.
Skulle det t.ex börja brinna, så gör du det bästa för att släcka det. Men du riskerar inte ditt eget liv för att släcka eller minimera skador, för det finns alltid brandmän som hjälper dig att släcka och försäkringar som täcker kostnader.
Oro i sig fyller inget syfte om det inte är för att man ska göra något åt.
Tidningar och politiskt aktiva ger gärna bilden av att man bör hålla sig
 
1/9/2017 5:14:31 PM - Foxy
Hur ska jag göra?
Jo det är så att jag är rädd för att bli sjuk i exempelvis cancer elr dylikt, för att det ligger i släkten osv. Jag är oxå rädd för att äta vissa saker för att jag tidigare fått allergiska reaktioner av kiwi (exempel) men doktorn säger att jag inte längre är allergisk, ändå är jag konstant rädd för att äta saker dom innehåller elr saker jag tror innehåller det jag var allergisk mot. Det hindrar mig från att äta det jag vill osv. Hur ska jag göra?
 
1/9/2016 10:28:44 AM - Rädslan att ta kort på sig själv
Rädslan att inte gilla kort på sig själv
Min pojkvän han har en rädsla att han inte gillar att se sig själv på bild och hatar att ta kort på sig själv, tips på hur man skulle hjälpa han?
 
6/30/2015 12:51:21 AM - orädd
Rädsla vid mobbing
Rädsla är något du kan nedkämpas, problemet när det kommer i drömmar och tankar. När dessa är tillräckligt stora så måste de nedkämpas med positiva tankar.
Det hela blir att du blir strykrädd i konfrontationer och liknade situationer.
Och detta är vanligt vid mobbing i olika situationer i arbetlivet.
Ditt bästa råd byt jobb och kämpa inte en strid som du aldrig kan vinna.
Det är politikernas kamp att vinna den striden arbetsrättsligt med lagar, och den måste utformas som lagen om miljöskydd.
Att den drabbade är skadeskyddad.
 
11/16/2014 2:56:29 PM - MajZan
Rädd för att
. . .ta plats, för höjder (irrationellt rädd, en stol är jobbig att stå på), litar inte på mina egna förmågor, rädd för att bli sviken, för att bli ensam m.m. Nu ska jag gå och möta min höjdrädsla,jag ska klättra upp i et träd.
 
7/3/2014 9:24:38 PM - laura berg
lauraberg@yyahoo.se
Jag har levt med denna dödliga sjukdom i över ett år, min man jag upptäckte att vi båda var HIV +. Vi hade försöker på alla sätt att leva våra liv trots denna sak i vår kropp inte förrän vi kom över denna kraftfulla herbalist som porträtt att han hade cure.At först vi var mer skeptisk men min man insisterade på att ge det ett försök och vi beställde för en del av sina örter och några veckor efter att ha följt den rättssäkerhet för denna herbalist, gick vi för ett test som han berättade också var vi överväldigade med glädje när jag fick resultatet på kliniken. Viruset takten i vår kropp har fallit och i ytterligare några veckor Vi var fullkomligt cured.We frågade också varför han inte kom ut till världen att han hade botemedel och han sa att han gjorde under 2011, men avslogs av internationell forskargrupp. Det viktigaste är att du ska bli botade Om du vill veta om detta herbalist ringa honom på +234 706 542 4920 eller e-post: herbalcure4u@gmail.com. Gud välsigne dig.
 
6/2/2014 11:07:42 PM - Fia
Mörker och mördare
Jag är livrädd för mörkret och att det kan finnas mördare där... Blir inte mycket sömn här inte.
 
5/28/2014 11:46:45 PM - Jon
hantera
Hej! Rädsla är ett hindra vägen dig själv
 
5/15/2014 4:57:18 PM - Johanna
Skräckslagen
Jag är rädd! Skräckslagen! För fyra år sedan höll en person på att ta mitt liv. Det var så nära.. men med hjälp av förnedring av mig själv och låtsas behöva honom fick jag honom att somna och jag lyckades till slut fly för mitt liv. Han hade tagit allt, mitt kontokort, mina nycklar, slagit sönder min mobil och gömt alla skor...men jag överlevde...Han har nu suttit inne för att ha våldtagit och hotat en annan kvinna efter mig..men nu har jag aningar om att han kommit ut. Ångesten och paniken växer..allt hänger på en skör tråd. Och klarar jag inte av att ta mig samman kommer jag förlora det käraste jag har...barnen! Socialen har blivit inblandad pga annat...men de börjar hitta nya vägar..de börjar försöka hitta anledningar för att ta dem ifrån mig. Men barnen och jag har en fantastisk relation!!! Ja de har bokstavskombinationer ...men det är dem jag har levt och samlat min kraft för. Tar de dem vet jag inte mer...räcker det inte att jag ska få leva med rädslan att HAN kommer och tar mitt liv som han lovat...han lovade ju det..jag kommer inte veta var, hur eller när!!! Men en dag kommer han....Hur ska jag klara av att hantera och få bort denna fruktansvärda rädslan! Hur kan jag få den att sluta ta över mitt liv??
 
2/26/2014 10:49:06 AM - Adam
Rädd öfr att bli vald
Jag är rädd för att bli vald, som i älskad, som i rekryterad till ett bättre jobb, som i uppmärksammad, för att jag är rädd för att inte leva upp till förväntningarna, rädd för att göra andra besvikna, rädd för att göra mig själv besviken, för att inte vara så bra som andra tror...
 
1/28/2014 4:38:54 AM - Mikael P
förslag för er med rädsla!
Hej!
under de senaste tre åren har jag arbetat med personlig utveckling och att gå emot mina rädslor, som tips till er som har rädslor eller bara vill utvecklas som person är att kolla in en hemsida som mina vänner startade för några år sen, Socialfrihet.se. Att hitta på något för stunden såsom att lyssna på musik eller kolla på en film hjälper er inte i längden. Men jag skulle rekommendera meditation och handskas med tankarna/rädslorna istället, försök lösa problemen istället för att fly.
 
mvh
 
Mikael P.
 
1/11/2014 3:00:21 AM - Alex
Rädd
Jag har varit medveten om min rädsla i år när en person kommer och söker efter bråk och börjar snacka med mig blir jag nojig och rädd då börjar rädslan ta över mig helt och jag vet inte hur jag ska göra för att vara lugn i dena situation någon som har tips?
 
10/14/2013 8:58:42 AM - richard
oro
Hej alla vänner! :) det är så här att ja jobbar 75% nu o ska få gå upp till 80%. Först tyckte ja det kändes gött men sen kom ångesten, kommer ja klara det o allt sånt. Har funderat på om man ska ge efter eller försöka o vinna över rädslan? Önskar er en trevlig dag
 
10/14/2013 8:58:04 AM - richard
oro
Hej alla vänner! :) det är så här att ja jobbar 75% nu o ska få gå upp till 80%. Först tyckte ja det kändes gött men sen kom ångesten, kommer ja klara det o allt sånt. Har funderat på om man ska ge efter eller försöka o vinna över rädslan? Önskar er en trevlig dag
 
8/9/2013 10:04:14 AM - Robert
Hatar rädsla och ångest
Jag skulle väll inte vilja säga att jag har jätte mycket problem med min rädsla. Men oro har jag en del för att just bli rädd, få ångest eller panik attacker. Jag hatar värkligen den kännslan! Hatar! Jag skulle vilja vara en sån person som tycker det är kittlande att bli rädd, typ som när man ser på skräckfilm eller liknande. Jag själv mår bara dåligt av att bli rädd, lite som när man mår illa. Värdelös kännsla! Men jag har kommit fram till att jag nog är en hsp eller Highly sensitive person. Vilket kan förklara en del. Jag är helt enkelt kännsligare för alla kännslor och det i mångt å mycket tycker jag ju är fantastiskt! Och till alla er som värkligen kämpar med sina rädslor så tror jag att försök göra saker som ni tycker om, försök tänka på alla fantastiska saker som finns i världen och hur unikt det är att just du får tillfälle att leva här och nu, du av alla spermier, av alla arter, av alla planeter, av alla solsystem, av alla galaxer. Om du har en bra vänn eller familje medlem så prata om dina rädslor och kännslor så ofta du kan och orkar för att bearbeta bort delar av rädslan/orna bit för bit. Lycka till! :)
 
4/2/2013 10:31:02 PM - mitra
Skit rädd
jag såg alla sagan om ringen för ett år sedan och det jag är rädd fö är gollum,jag klarar av att se bilder av honnom en snabbis men jag kan inte höra hans röst då kan jag börja darra och skaka i hela kroppen. jag brukar tänka att jag inte är rädd för något att inget skrämmer mig men så fort som jag tänker det så kommer gollum fram där jag är. det är en bild i en svenska bok i skolan med gollum och en kille sa det då bläddrade alla till den sidan förutom jag.Jag satt och tittade ner på bordet då frågade folk vad det var och jag svarade
 
4/2/2013 10:30:08 PM - mitra
Skit rädd
jag såg alla sagan om ringen för ett år sedan och det jag är rädd fö är gollum,jag klarar av att se bilder av honnom en snabbis men jag kan inte höra hans röst då kan jag börja darra och skaka i hela kroppen. jag brukar tänka att jag inte är rädd för något att inget skrämmer mig men så fort som jag tänker det så kommer gollum fram där jag är. det är en bild i en svenska bok i skolan med gollum och en kille sa det då bläddrade alla till den sidan förutom jag.Jag satt och tittade ner på bordet då frågade folk vad det var och jag svarade
 
9/29/2012 8:25:42 PM - marie ch olsson
rädsla
slappna av gå på samtal att lära dig ändra tankarna. Ta långa djupa andetag lyssna på lugn musik slappna av.Det finns boendestöd i din kommun så du kan få du ska inte vara ensam.
 
9/20/2012 10:53:12 PM - ola
på väg att bli bättre
har haft rädslor som hindrat mig sedan lågstadiet. men på de senaste fyra åren har det gått bättre för mig och jag har gjort saker jag aldrig någonsin trott varit möjligt. Det började med att jag fick hjälp av något som heter boendestöd vilket är att det kommer över en eller två personer hem till mig och hjälper till i hemmet, går och handlar med mig eller bara pratar beroende på behov från personen. Det var väldigt svårt i början och det var olika personer som kom gång från gång. Men det var en vanesak. fördelen finns där att man kan ha säkerheten i sitt hem. Det har varit ett flertal gånger man inte vill ha besök. Men jag har alltid försökt ha tanken att oavsett om jag tycker om det eller inte så är det detta jag behöver. Det har förstås hänt mycket fler saker sedan dess men det var en början för mig att må bättre. Nu för tiden så har jag kommit så långt att jag står framför grupper och berättar hur jobbigt det har varit. Det var så illa att när jag mådde som värst så kändes det som det inte fanns någon annan utväg än självmord. Idag så brukar jag tänka på att om jag visste hur mycket bättre jag skulle må idag så skulle jag bli riktigt förbannad över mig själv om jag tagit kål på mig själv då. Så det finns hopp. Det finns mycket hopp.
 
9/18/2012 7:41:40 PM - Hanna
Ensam...
Hej jag är både folkskygg och rädd för att bli lämnad ensam...Jag har fått många panik attacker då jag är själv, men har även blivit oerhört rädd och deprimerad då jag blivit lämnad ensam...åtminstonde under ett längre tag. Vet inte riktigt vad jag ska göra åt detta...dessutom inte eftersom det verkar tära på både mig och min sambo som ibland åker iväg på jobb där han är borta i veckor...antar att jag bara får försöka bita ihop. Känns i alla fall lite bättre nu när man inte känner sig fullt då ensam^^
 
9/18/2012 7:40:51 PM - Hanna
Ensam...
Hej jag är både folkskygg och rädd för att bli lämnad ensam...Jag har fått många panik attacker då jag är själv, men har även blivit oerhört rädd och deprimerad då jag blivit lämnad ensam...åtminstonde under ett längre tag. Vet inte riktigt vad jag ska göra åt detta...dessutom inte eftersom det verkar tära på både mig och min sambo som ibland åker iväg på jobb där han är borta i veckor...antar att jag bara får försöka bita ihop. Känns i alla fall lite bättre nu när man inte känner sig fullt då ensam^^
 
8/8/2012 9:58:34 AM - Beata
Bli en fri människa
Rädslor är bojor som begränsar oss, men samtidigt är det också en viktig sinnesstämning som vi kan behöva när det verkligen behövs när det blir farligt på
 
7/27/2012 10:04:58 PM - Nicole
Fobi för panik ångest
Jag blir rädd för att jag kommer få panik ångest attaker ... Och så därför får kag dom . De känns somm att de är helt blankt i huvet och jag kan inte komma fram till nå svar , jag tror dock inte att jag är den ända som skulle göra vad som helst för att få bort panik ångest ... Men frågan är ... Hur ? Kommer de ta flera år att gå bort ?? Livet hittar i inte sin mening just nu ... På grund av att man är rädd för livet ... De är inte rätt :(
 
7/25/2012 5:31:31 PM - Patrik
Bryt vanans och rädslans makt
Min dysfunktionella och vettskrämda familj fick mig att göra uppror genom att vara modig. Efter 42 år insåg jag att Sverige är lamslaget av rädsla. Jag var så hemmablind att jag inte kunde se det, och kritiserade jag den fick jag många påhopp. Flyttade nyligen till Berlin, och tål numera inte rädslan eller dess slavar. Rädsla är vår främsta fiende. Nu talar jag om kultur, inte sjukdom. Att lida av sjuklig rädsla kan nog underlättas i en mer öppen kultur.
 
6/15/2012 11:32:42 AM - Lisen
Om :
Tack John! Precis vad jag behövde höra!
 
5/20/2012 12:19:26 AM - D
Rädd
Jag blir rädd av vad jag tänker på just i den stunden ja tänker på det. Sen blir jag räddare för att ja tror att jag har den sjukdomen eller något liknande. Jag tror nästan varje dag på att mitt hjärta ska sluta slå. För att jag har tänkt på det så länge att jag inte kan sluta.
 
1/26/2012 5:32:26 AM - grov panikångest.
hjälp
lider av social fobi,vill vara ensam. är sjukskriven pga att jag har en hjärfinfarkt och en del proppar i unga år.så dedtta har tvamtvingat min ångest mer och mer.. kan soc hjälpa med ett tillfälligt boende på annars ort så man kan komma igång och försöka få bukt med sitt liv??vad tror nu, omöjligt???
 
12/13/2011 1:38:31 PM - sahar
rädslor
Jag drabbas nästan 7 månader av rädslor. Jag vet inte hur jag tar mig den situation. När jagensam känner jag mig jätte dåligt och hjälplös. Jag försoker hjälpa mig fortfarande har jag inte lyckas. Ibland känner jag mig ledsen för att kan inte vinna min rädslor. Nästan gör mitt liv helvet mina rädslor. Vad ska jag göra? för att bli av mina rädslår. Tack alla!
 
10/2/2011 8:35:50 AM - Helena
Blockerande räddsla
Blockerande Räddsla som begränsar mig, min energi, tankar, känlor,
Jag påverkas i närvaro av personer som triggar något i mig om gör att jag blir rädd.
Räddslan förlamar mitt engagemang och mitt agerande så att mina tankar blockeras.
I dessa situationer får jag ofta för mig att jag måste stoppa något i munnen och äta.
Varför????????
 
Jag kan inte skylla på andra att denna blockerande och personlighetshämmande räddsla uppstår.
Jag måste jobba med den själv så att den löses upp från mig.
När den lösts upp och jag kan se räddslan i vitögat kommer inte människor som idag triggar fram denna räddsla nå mig och mitt innersta för jag bestämmer då själv om jag vill påverkas av dessa människor eller ej.
 
9/8/2011 5:26:14 PM - TdYRsQIkvPURAnWziLe
SMUGpFWsn
I wanted to spend a mnuite to thank you for this.
 
9/7/2011 12:03:00 AM - jonny
tack
Tack för att ni delar med er av era rädslor! Det gör att man inte känner sig så ensam i sina egna. Jag har själv social fobi som varierar från dag till dag. Den kommer aldrig försvinna helt, utan är nog en del av mig som person. Så att vara orädd verkar va en färskvara, men ju räddare vi är för något desto modigare är det att konfrontera den rädslan - hur löjlig den än må vara i andras ögon. Tack för mig.
 
7/10/2011 8:47:52 PM - UusOEcYVX
xtMwUoWXshCxC
Kudos! What a neat way of thnkinig about it.
 
7/7/2011 6:48:12 PM - KqjcWQervcDB
EOdnMIWcCSrW
Great thinking! That relaly breaks the mold!
 
6/4/2011 6:02:28 PM - peter
finns det hopp?
att vara perfekt, går det egentligen? jag har provat men det funkade inte. drabbades av en fruktansvärd panikångest 2002-12-17 kl 13:14 och det har inte släppt taget än. är rädd för allt och alla mesta tiden. fick även sluta jobbet då 2002. kan man komma tillbaka?
 
5/26/2011 7:27:19 AM - iZBHbTbSqMAXsdtI
XodjIZfpWYT
IMHO you've got the right anwesr!
 
5/26/2011 3:23:07 AM - ALMEEKBY
wAzHbeAxtFen
You're the geraetst! JMHO
 
3/13/2011 6:25:34 PM - Helen
Rädd gör allt!
Jag har inte varit utanför dörren på 1.1/5 år pga rädsla! :,(
 
3/10/2011 1:45:04 PM - Malin
Har med gått igenom
Hej Erik! jag vill bara säga att jag har med upplevt det du går igenom,och jobbar fortfarande med detta,det är riktigt jobbigt och jag förstår att man vill dessa människor det värsta,men jag måste bygga upp min grund och stå starkare så jag kan leva vidare,för ur det negativa kan det positiva komma.och föresten så bär dessa personerna på sina egna rädslor,eller så är de bara avunsjuka på dig precis som de var på mig.ps:det finns en psykolog/spådam som heter Esmeralda hon är duktig på att svara och gratis är det.
 
3/10/2011 1:24:23 PM - sara
min rädsla har inget namn
Tack Åke nu förstår jag mig på vad som hänt mig bättre,det du beskriver är på pricken TACK
 
3/10/2011 9:11:16 AM - Erik
Rädsla
Hur blir man egentligen av med människor? Har blivit kränkt och känt mig illa behandlad av några människor som jag nu inte har träffat på nästan ett halvår. Ändå så plågas jag ständigt av en rädsla att stöta på dem igen. Jag klarar inte av att vara ute och göra aktiviteter för att jag är så himla rädd för att de ska vara där. Vill bara flytta från det här hemska landet.
 
1/28/2011 11:40:58 AM - Rosa
Vill vara ensam hemma.
Klarar inte av att vara ensam hemma. Jag vill vara det men klarar inte av att vara det. Ända sen jag var ett barbn så fick jag fly så fort livet varnade för fara flykt.
Jag är 37 nu när ska det vända? Jag har barn, sambo och detta negativa betende tär på mitt psyke. Några som har råd`?
 
1/24/2011 4:08:51 PM - Touny
visualisera din rädsla
Rädsla är som en tankemönster som förföljer mig hela tiden oavsett vad jag befinner mig. Men jag ändå tacka för att rädsla som finns genom mig. Rädsla ge mig förnuft och medvetet som använde för att hantera olika situationen. se rädsla som positiva !!
 
9/29/2010 9:27:30 AM - katarina
fobi
jag har en fobi aidsfobi. Jag är väldigt intresserad av en kille men vet inte om ja klarar av att ha sex med han eftersom ja mår så dåligt så fort ja hittat på något med någon kille i fyllan(inte sex men grovt hångel)då går ja runt och mår skit i 3 månader sen måste ja testa mig mot hiv. Detta är jättejobbigt. Hur gör ja med denne killen?
 
2/12/2010 2:43:13 PM - Jessica
Får man inte vara rädd?
Rädslor som tar över ens kropp och själ är självklart osunt och egentligen motsatsen till kärlek. Men ibland undrar jag ändå, får man inte vara rädd? Har man inte anledning att känna rädsla ibland? Måste man övervinna allt. Varför inte bara acceptera att det är som det är! Jag är liv rädd för att bli lämnad.
 
1/16/2010 7:24:39 PM - Åke
Orsaken till min rädsla
Jag tror orsaken till min rädsla och många människors rädsla är att man skulle tappa kontrollen, att bara uppslukas av ngt som gör att man inte längre har kontroll över sitt liv.
 
10/3/2009 12:12:46 AM - Åsa
Rädslan för att bli tillintetgjord
Två fredagar i rad har jag nu åkt från jobbet med gråten i halsen. Jag jobbar på som sjútton och gör mkt bra saker, men det blir aldrig tillräckligt. Min chef anser att jag borde göra ännu mer och på hennes sätt. När jag jobbar på ännu mer och tar tag i problem hotar jag andra. Hur jag än gör lyckas jag inte få den återkoppling jag så väl behöver. Borde jag skaffa mig en annan chef?
 
7/26/2009 9:02:52 AM - Jes
Rädsla för att göra fel
Jag har klivit på ett jobb som innebär stora utmaningar och som har triggat igång min rädsla för att göra fel något enormt. Jag har dessutom insett att jag är en perfektionist och dett är ingen bra kombination. Boken "Good enough" av Elisabet Gummesson är en läsrekommendation till er som har perfektionist draget. Jag tänker nu göras som Niklas nedan, lära mig meditation. Skall gå en kurs i mindfullness för jag är öertygad om att det handlar om att lära sig att våga vara och lyssna till sig själv, acceptera sig själv, stå ut med de tankar och känslor man har och vända de negativa till positiva tankar.
 
5/4/2009 1:49:54 PM - Niklas
Behandla rädslan!
Efter 30 år har jag insett att mitt liv inte är normalt pga rädsla. Hela min uppväxt har jag gjorts till åtlöje av mina närmsta och genom alla år känt mig värdelös. Med hjälp av meditation har jag lyckats finna en väg att behandla rädslan. Den visar sig oftast och fulast i sociala sammanhang. När sådana dyker upp blir jag ofta mentalt blockerad men provar beskriva rädslan så gott jag kan i en anteckningsbok. Senare, när jag är hemma, mediterar jag och när jag är avslappnad skriver jag om igen på datorn vad jag genomgått med kraftigare belysning. När det är klart för mig hur jag känt, mediterar jag kort igen för att omställa alla mina tankar till det överdrivet positiva. Jag går då igenom varje detalj, skriver, och på rationell väg totalt krossar rädslan som plötsligt verkar så självklart löjlig. Jag ser scenariet igen hur jag lyckas utan minsta rädsla och behandlar hela situationen med styrka och ett varmt leende. Vid nästa tillfälle är denna behandlig forfarande färsk och hjälper mig tillsammans med den positvia inställningen oerhört mycket att inte vara så rädd! Det går givetvis inte alltid så enkelt till och det är en lång väg men när det fungerar är det en helt oslagbar känsla!
 
 
 
 
 
2/28/2009 4:38:29 AM - lennart
förtvivlad
det känns som jag ställs ut på ett podium där min rädsla upptäcks och när jag ser på andra att jag förorsakar dem en pinsamhet
med min rodnad och att jag fullständigt har avklätts till beskådan utan att kunna
skydda mig . Alla kan hålla masken , men inte jag . Förödmjukelsen att andra ser mig som en ömklig figur,som inte är något att, inför andra i sin tur , ha som vän eller
kompis eller att räkna med , får mig att gråta invärtes . Hur ska jag leva vidare.
 
11/12/2008 1:00:59 PM - Oscar
Bryta tankemönster
Jag tänker rätt men blir inte tillbaka till den jag var innan jag fick panikångest första gången, jag vet faktiskt itne vad min rädsla är för innerst inne är jag inte rädd för något men det känns som min kropp inte förstått det därför känns inte allt normalt trots att min panikångest är bort känner jag bara oro, tips på tankesätt ? gärna några stycken
 
1/25/2008 8:02:08 PM - maggan
Social Fobi
Jag gick på Fysioterapi med inriktning på att lära sig andas, att slappna av och hämta ny kraft. Min sociala fobi är borta efter 11 behandlingar.
 
1/10/2008 4:39:26 PM - John
Go for it
Vad finns det att vara rädd för? Jag tror att det finns ingen ting egentligen.. Det är bara att vi får höra att allt ä farligt, titta på nyheterna, det ä bara elende o otroliga saker som sker. Vad är det värsta som kan hända? att man inte "lyckas ", måste man va bra på allt, nä. Om man får sin panikångest attack så finns det alltid nån som bryr sig o det ä väl ett kvitto på att man är behövd. Släpp rädslan och se till att leva livet istället , alla ska vi vägen vandra, lev här och nu. Alla är lite rädda för nåt men det är bara nått som vi bestämt själva ,vad vi är rädda för. Kör på o lev livet John
 
1/25/2007 9:51:07 AM - Helén
Behöver skrivas mer om vägar ut ur rädsla!
Blev medveten om min rädsla för olika saker för några år sedan - det har givit mig tillfälle och möjlighet att rensa lite i röran och verkligen inse att negativa tankar är som moln på himlen ... det är bara att låta dem dra förbi och inte tro på dem. Det är befriande/helande att läsa om andra som lyckats bemästra rädsla och nu kan leva det liv som de och ALLA är värda att leva - ett liv i glädje och frihet! Tack alla som delar med sig!
 
1/24/2007 6:37:31 PM - Social fobi 2
Om oss i den sitsen.
Jag försöker det bästa jag kan att bli av med min sociala fobi. men det verkar omöjligt. Klarar inte ens av att jobba..
Det e förjävligt
 
12/28/2006 9:46:42 PM - Olle
Social Fobi
Jag ska bli av med min social fobi! Jag har bestämt mig! Det är inte en rädsla, utan flera! Jag ska fan inte låta detta styra mitt liv, jag ska söka hjälp och lyckas!
 
Kommentera denna artikel