Skribent: Carina Andersson
Publicerad: 2015-06-01
Akrylamid - ett fortsatt hälsoproblem
Analyser under 2014 visar att flera livsmedel fortfarande har höga halter av akrylamid. Det gäller särskilt förstekta pommes frites, chips och kex.

Fakta:
Akrylamid i livsmedel år 2014 Nedanstående medelvärden är uppmätta i norska livsmedel under 2014. Halten anges i milligram akrylamid. Chips 895 Fries med hamburgerkedjor 478 Kex 323 Frysta pommes frites för tillagning hemma 189 Spannmål 134 Knäckebröd 128 Bröd 31 Müsli 25 Källa: Direktoratet för hälsa
Läs mer om akrylamid:
Akrylamid - vad är det och i vilken mat finns den>> Ny forskning om akrylamid>> Dra ner på chips och pommes frites och minska risken för hjärtinfarkt>>
Kommentarer på denna artikel
Inga kommentarer har skrivits än
Kommentera denna artikel