Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 7/26/2011

Att banta hjälper inte visar ny forskning

Att gå ner i vikt hjälper inte visar ny forskning. Risken är stor att den som en gång blivit tjock kommer förbli tjock. Att gå ner i vikt hjälper bara kortsiktigt visar en ny studie.
 
Att banta hjälper inte visar ny forskning
Viktminskning hjälper inte tjocka att gå ner i vikt för gott visar en långtidsstudie med 25.000 deltagare.
 
Studien har genomförts vid medicinska forskningsrådet National Survey of Health i Storbrittanien. Slutsatsen av studien är att det bästa är att aldrig gå upp i vikt. Man menar att det är viktigare att inrikta hälsokampanjer på att förebygga viktuppgång hellre än att inrikta sig på viktnedgång.
 
I studien följdes 5.362 män och kvinnor från att de föddes år 1946 och 20.000 personer från att de föddes 1958. Studien tog hänsyn till deras vikt, blodtryck och livsstil. Forskarna fann att båda grupperna började gå upp i vikt på 1980-talet och att de stadigt ökat i vikt sedan dess.
 
-Båda grupperna började öka i vikt på 1980-talet och har sedan dess fortsatt öka i vikt genom hela livet. Männen går upp stadigt under åren, medan kvinnornas viktökning börjar långsamt och accelererar i mitten av trettioårsåldern. När de väl lagt på sig några kilon fortsätter de obevekligt uppåt. De går nästan aldrig ner för gott igen, säger en av forskarna bakom studien, Rebecca Hardy, till The Sunday Times.
 
Även om en viktminskning inte ger någon större effekt på vågen på lång sikt så hjälper nyttig mat och motion till att hålla oss friskare och minskar risken för vanliga folksjukdomar.
 
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
1/24/2012 8:45:31 AM - Ektaben
2 sätt
Det finns bara 2 sätt att gå ner i vikt:
1: man förbrukar mer energi än man tar in.
2: man tar in mindre energi än man förbrukar
 
9/2/2011 12:24:35 PM - Griselda
Ha ha!
Rätt åt alla tjockisar!
(Skojar bara)
 
8/11/2011 10:15:14 AM - Veronica
Jag har gjort allt
jag gör allt för gå ner i vikt med de syns inte jag hatar min kropp jag äter bra mat trännar som ja ska men de syns inte ändå
jag tror inte på sånt
 
8/5/2011 10:58:53 AM - Chardon
Grrrr
Hur kan man skriva nå´t sån´t?? Tänk på alla som kämpar och sliter och tränar för att få bort allt överflöd. Det känns ju som allt rasar när man läser detta! Fy vad besviken jag blir på att läsa sån´t här strunt!
 
8/2/2011 5:04:45 PM - HEJ!
LÖJLIGT!
Jag vet inte riktigt om jag ska tro på det här... Alla kan gå ner i vikt, bara om de vill och verkligen kämpar för det!
 
Kommentera denna artikel