Skribent: Anna Bengtsson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 4/16/2018

Tarmfloran bestämmer hälsan hos överviktiga

Det finns ett samband mellan bakteriearter i tarmen och mottaglighet för sjukdomar till följd av fetma.
 
Tarmfloran bestämmer hälsan hos överviktiga
Personer med färre tarmbakteriesorter är mer benägna att utveckla komplikationer, som hjärt-kärlsjukdomar och diabetes.
 
Överviktiga med färre sorters tarmbakterier löper ökad risk för följdsjukdomar av sin övervikt än överviktiga med en frisk tarmflora.
 
Under senare år har det blivit mycket tydligt att det finns ett samband mellan tarmbakterier och vår hälsa. En frisk tarmflora består av flera olika sorters tarmbakterier.
 
I en studie med 169 överviktiga och 123 normalviktiga så kunde forskarna urskilja två grupper baserat på deras tarmflora. Personer med en stor rikedom av bakteriearter i sina tarmar och personer med mindre bakteriearter.
 
Gruppen med lägre artrikedom i tarmfloran var mer mottagliga för att utveckla fetma-relaterade tillstånd och kronisk inflammation. De feta människorna i denna grupp löpte även större risk för hjärt-kärlsjukdomar än dom feta med en artrik tarmflora.
 
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
4/19/2018 11:07:38 AM - Camila Rodela
camilarodela360@gmail.com
Hej vänner jag heter Camila Rodela och jag är från Michigan, United State. Jag är här för att vittna om DR.OGAGA &8203;&8203;KUNTAs goda verk i mitt liv. Min man och jag har varit gift i 27 år med två barn. Bara för två år sedan kom allting till slut. Jag ville ha min man tillbaka och jag bad honom men han lyssnade aldrig, så jag stötte på flera vittnesmål om denna speciella stavningskastare. Några människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern och botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att stoppa skilsmässa och också stava för att få ett bra betalt jobb så vidare. Han är fantastisk, jag kom också över ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Vera, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin ex älskare och i slutet av sitt vittnesbörd släppte hon sin email.After att ha läst alla dessa bestämde jag att ge honom ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. Och han berättade för mig vad jag behöver göra, jag gjorde det och min man kom tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi var ännu lyckligare än någonsin tidigare DR.OGAGA &8203;&8203;KUNTA du är en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man. Om du har något problem och du letar efter en riktig och äkta stavningskastare, prova honom när som helst, han är svaret på dina problem. Du kan kontakta honom via email: ogagakunta@gmail.com och få dina problem att lösa mig. Han kan lösa följande problem och mycket mer.
(1) OM DU VILL DIN EX-BACK
(2) DU ÖNSKAR ATT KONVINTERA DIN HUSBAND FÖR ATT STOPPA DIVORNET
(3) DU ÖNSKAR ATT FRAMFÖRAS I DIN KONTOR
(4) DU ÖNSKAR MÄN OCH KVINNER ATT KÖRA FINNA DIG ATTRAKTIVA
(5) OM DU ÖNSKAR ATT TÄNKA EN BARN
(6) du vill vara rik
(7) DU ÖNSKAR DIN HUSBAND FÖR ATT ÄLSKA ENDAST DIG FÖR RESTEN AV HANS LIV
(8) DU BEHÖVER GOD LUCK SPELL
(9) DU BEHÖVER EN LOTTERIPELL
(10) DU BEHÖVER EN JOBB
 ogagakunta@gmail.com
 
Kommentera denna artikel