Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 12/14/2017

Minska magfettet

Här är dom bästa tipsen för att minska på magfettet och få mindre midjemått.
 
Minska magfettet
Undvik socker
Socker består av hälften glukos och hälften fruktos. Glukos använder hjärnan som bränsle, medan fruktos tas om hand av levern. När vi intar mycket raffinerat socker blir levern överbelastad och spar det som fett, främst runt magen. Undvik socker och sockerhaltiga drycker - ät hela frukter och bär istället.
 
Ät protein
Protein är viktig vid viktminskning. Dels minskar proteinrika livsmedel sug efter mer mat eller onyttigheter med ungefär 60 procent samtidigt som det ökar ämnesomsättningen med upp till 100 kcal per dag. Sikta på att låta protein uppta 25-30E% av ditt totala kaloriintag så länge du ska gå ner i vikt. Ät till exempel ägg , fisk, skaldjur, baljväxter, nötter, kött och vissa fullkornsprodukter.
 
Minska på kolhydraterna
Att dra ner på kolhydraterna är ett effektivt sätt att tappa vikt. Första veckan är det främst vatten man tappar, eftersom kolhydrater binder till sig vätska. Några studier har visat att sug och hunger minskas när man drar ner på kolhydrater vilket kan underlätta dieten. Genom att utesluta snabba kolhydrater som godis, bakverk, bröd, vit pasta, potatis så minskar inlagringen av fett runt midjan. Om du har mycket övervikt och vill bli motiverad genom att gå ner snabbt i början så kan du under 1-3 veckor begränsa det totala antalet kolhydrater till 50 gram per dag.
 
Ät fibrer
Genom att äta fiber från växtriket så gynnar du en frisk tarmflora som kan bidra till viktminskning. Ät rikligt med frukt, grönsaker, bär, baljväxter samt havre.
 
Motion
Kom igång med promenader, löpträning eller cykling i kombination med styrketräning. Fortsätt med motionen även efter att du gått ner i vikt. Det är bland det bästa du kan göra för dig själv om du vill leva ett långt och hälsosamt liv och undvika sjukdom.
 
Källa: Authority Nutrition
 
Fakta:
Mät midjan
Om du har ett midjemått som överstiger nedan värden är det dags att sätta igång med våra tips för att undvika sjukdom. Max midjemått för män är 102 cm och för kvinnor 88 cm.
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
Inga kommentarer har skrivits än
Kommentera denna artikel