Skribent: Annethe Åhrberg
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2/2/2008

Nyttiga och antioxidantrika salladsmixer

Nu finns salladsmixer som berikar maten med nyttiga fetter och antioxidanter. Snabbt och enkelt kan du förvandla din vardagssallad till en exklusiv och knaprig gourmetsallad.
 
Nyttiga och antioxidantrika salladsmixer
Dom antioxidantrika salladsmixerna är ett steg i Risentas nylansering av näringsrika functional food-produkter som är lätta att använda - utan långa förberedelser i köket.
 
– Människor blir allt mer kräsna med vad de äter och har samtidigt mindre tid att förbereda all mat själva. De nya salladsmixerna erbjuder ett delikat sätt att tillföra extra näring, antioxidanter och intressant smak och konsistens till den dagliga salladen. Vi tror på att berika maten så den blir nyttigare och godare snarare än att äta kosttillskott, säger Kristina Wärgården, marknadschef på Risenta.
 
Salladsmixerna finns i tre smaker Klassisk, Italiensk och Bär & nötter.
 
–Alla tre salladsmixer har höga proteinvärden, vilket är perfekt lämpat både för vegetarianer, som inte får sitt intag av aminosyror via kött, och den som vill äta nyttosam mat som kroppen förbränner långsamt och hjälper till att hålla blodsockernivån jämnare. Även halterna av de viktiga näringsämnena zink, magnesium, järn och antioxidanter är generösa i alla tre mixerna, säger Jacob Wismar, hälsokock på Risenta.
 
Salladsmixerna säljs på City Gross, AGs, EKO och Vi-butikerna. Cirkapris: 25 kronor.
 
 
Fakta:
Salladsmix Bär & nötter: innehåller solroskärnor, pumpakärnor, torkade tranbär, blåbar och valnötter.
 
Italienska mixen: innehåller soltorkade oliver, tomater, solroskärnor, pumpakärnor och pinjenötter.
 
Klassiska salladsmixen: innehåller solroskärnor, pumpakärnor och pinjenötter.
 
Hälsokockens bästa salladsrecept
 
 
 
 
 
 
 
 
Päron- och ädelostsallad
4 portioner (som tillbehör eller förrätt)
 
100 g ädelost, gärna grönmögel
3 päron
1 msk olivolja
½ dl Risentas Salladsmix Bär & nötter
flingsalt
svartpeppar
 
Skär päronen och osten i kuber och blanda dem i en skål. Droppa över olivolja, samt strö över flingsalt och svartpeppar. Toppa med Risentas Salladsmix Bär & nötter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tomat- och mozzarellasallad
4 portioner (som tillbehör eller förrätt)
 
100 g coctailmozzarella
100 g röda coctailtomater
100 g gula coctailtomater
½ kruka färsk basilika
1 msk olivolja
½ dl Risentas Salladsmix Italiensk
flingsalt
svartpeppar
 
Blanda tomaterna, mozzarellan och bladen från basilikan i en skål. Droppa över olivolja, samt strö över flingsalt och svartpeppar. Toppa med Risentas Salladsmix Italiensk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oliv- och fårostsallad
4 portioner (som tillbehör eller förrätt)
 
100 g äkta fårost
100 g röda coctailtomater
½ röd paprika
½ gul paprika
10 cm gurka
100 g kalamataoliver
1 msk olivolja
½ dl Risentas Salladsmix Klassisk
flingsalt
svartpeppar
 
Skär paprikan, fårosten och gurkan i kuber och blanda dem med tomaterna och oliverna i en skål. Droppa över olivolja, samt strö över flingsalt och svartpeppar. Toppa med Risentas Salladsmix Klassisk.
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
Inga kommentarer har skrivits än
Kommentera denna artikel