Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 9/16/2018

Olivolja är bra för hjärthälsan

Forskare har jämfört hur tillsats av olivolja eller majsolja i maten påverkar markörer för hjärthälsan.
 
Olivolja är bra för hjärthälsan
Studien visar att kallpressad olivolja är det bästa alternativet som ger en nästan omedelbar hälsoeffekt.
 
I studien lät man deltagarna äta medelhavskost med antingen majsolja eller kallpressad olivolja. Resultatet visade att några matskedar kallpressad olivolja gav en sänkning av blodsocker och LDL-kolesterol efter måltiden.
 
I studien deltog 25 personer. De fick vid två separata tillfällen inta en typisk Medelhavslunch. Utöver lunchen fick de 10 gram kallpressad olivolja vid den första lunchen.
 
Vid det andra tillfället fick de 10 gram majsolja till lunchen. Forskarna tog blodprover innan och två timmar efter måltiderna.
 
Blodsockret steg efter lunchen hos alla deltagarna, vilket är normalt. Däremot såg man att blodsockret steg mycket mindre efter en måltid med olivolja jämfört med en med majsolja.
 
Blodproverna visade också lägre nivåer av LDL-kolesterol, det "onda kolesterolet", för dom som intog kallpressad olivolja.
 
 
Källa: Sapienza-universitetet, Italien
 
Fakta:
Vad är kallpressad olivolja?
Kallpressad olivolja kallas även extra vergine olive oil eller extra jungfru olivolja. Det innebär att det är olja som inte upphettats utan framställts genom mekanisk pressning av oliver och kärna. Inga kemikalier används vid processen. Pressningen sker vid en temperatur på max 27 grader.
 
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
5/13/2018 9:09:27 PM - THERESA
love
Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare.
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}
 
Kommentera denna artikel