Skribent: Tina Fallgren
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 6/17/2011

Krydda sexlivet med mat och kryddor

Nu är det vetenskapligt bevisat att viss mat och vissa kryddor kan öka vår sexlust. Använd lite saffran, maca eller ginseng i din kost och du kan höja temperaturen i sängkammaren.
 
Krydda sexlivet med mat och kryddor
Enligt ny forskning kan du lägga till saffran och ginseng till din kost om du vill uppnå en sexuell prestationshöjning. Båda fungerar enligt den nya studien som naturligt afrodisiakum.
 
- Olika afrodisiakum har använts i tusentals år över hela världen, men vetenskapen bakom påståendena har aldrig varit väl underbyggda av vetenskap förrän nu, säger Massimo Marcone, som är en av forskarna bakom resultatet.
 
Han konstaterar att ingen studie innan har varit så detaljerad som den här och berättar att andra läkemedel till och med kan ge negativa bieffekter.
 
- Vissa läkemedel som säljs idag kan, istället för att ge oss mer sexlust, ge oss huvudvärk, muskelvärk, dimsyn och till och med vara farliga att kombinera med andra läkemedel, säger han.
 
Saffran, maca och yohimbe
Forskarna gick igenom hundratals studier om vanlig mat med koppling till att höja sexlusten, för att undersöka både psykologiska och fysiologiska påståenden. Resultatet blev att de fann att saffran, ginseng och yohimbe, en naturlig kemikalie från ett träd i Västafrika, förbättrade den mänskliga sexuella funktionen.
 
Utöver detta kan man se att människor berättar om en ökad sexuell lust efter att ha ätit Muira puama, en blommande växt som finns i Brasilien, maca rot, en senapsväxt i Anderna, och choklad. Men just choklad visade sig däremot inte ha någon koppling till upphetsning enligt studien, trots att många har berättat om det.
 
- Det kan vara att vissa människor känner en effekt av vissa ingredienser i choklad, främst fenyletylamin, som kan påverka serotonin och endorfin nivåer i hjärnan, säger Marcone.
 
Andra kryddor som kan öka lusten
Andra kryddor som är kopplade till en ökad sexuell lust hos djur i allmänhet är muskot, kryddnejlika, vitlök och ingefära. Men forskarna behöver mer forskning för att förstå vilken effekt dessa kryddor har på just människan.
 
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
Inga kommentarer har skrivits än
Kommentera denna artikel