Skribent: Anna Bengtsson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 10/20/2016

Choklad hjälper dig att hålla vikten

Om du äter choklad regelbundet har du troligen mindre fett i kroppen jämfört med dom som inte äter choklad.
 
Choklad hjälper dig att hålla vikten
I en spansk studie undersökte forskarna kostintag och hälsosamma vanor hos 1.500 ungdomar mellan 12 och 17 år i nio europeiska länder.
 
Man kom fram till att dom som regelbundet åt choklad hade mindre nivåer av fett i kroppen. Framför allt hade de mindre magfett, oavsett om de hade en aktiv livsstil eller inte.
 
Även en studie från Kalifornien bekräftar att dom som regelbundet äter choklad har mindre kroppsfett.
 
En förklaring kan vara att choklad, som innehåller fler kalorier än många andra livsmedel, ökar ämnesomsättningen och får kroppen att arbeta hårdare för att motverka fettansamlingar.
 
En annan förklaring kan vara att de som går på diet och unnar sig lite choklad kan få en mer avslappnad inställning och ökad motivation att fortsätta med dieten.
 
Andra studier har visat att choklad har en positiv effekt på blodcirkulation, blodtryck och hjärtahälsa. En studie från University of Cambridge kom fram till att dom som njuter av choklad varje dag löper 29 procent mindre risk att få stroke och 37 procent mindre risk att drabbas av hjärtsjukdom jämfört med dom som undviker choklad.
 
Det är troligtvis flavonoiderna i kakaobönan som ger hälsoeffekterna. Dessa flavonoider fungerar som antioxidanter och hjälper kroppen att skydda sig mot fria radikaler som annars kan skada våra celler.
 
Ju högre kakaohalt desto mer flavonoider och fördelar för hälsan. Så välj gärna mörk choklad med minst 60 procent kakaohalt.
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
10/20/2016 12:29:41 PM - Inger
Choklad hjälper dig att hålla vikten
Låter väldigt bra, då är det bara att fortsätta med detta utsökta kosttillskott särskilt med choklad med ca 70% kakaohalt. Tackmatute
 
Kommentera denna artikel