Skribent: Annethe Åhrberg
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 3/11/2008

Lågt GI minskar risken för diabetes och hjärtsjukdomar

En ny australiensisk studie visar att mat med lågt GI minskar risken för våra vanligaste välfärdssjukdomar. De som åt mat med lågt GI minskade risken med upp till 40 procent.
 
Forskare vid Sydneys universitet har gått igenom ett 30-tal studier om GI från hela världen. Närmare 2 miljoner människor har deltagit i de analyserade studierna.
 
Forskarna ville få en komplett bild på hur mat med högt GI påverkar oss.
 
Resultatet visar att mat med högt GI ökar risken för diabetes med 40 procent. Risken för hjärt- och kärlsjukdomar samt gallsten ökade med 25 procent samt bröstcancer med 8 procent.
 
Studien är presenterad i vetenskapliga tidskriften American Journal of Nutrition.
 
 
Ytterligare information »
 
Fakta:
 
Recept
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
1/27/2012 4:16:56 AM - fNPmsButSqlHuZkd
ZrKgZpibjyyGvccEKNo
Appreciaotin for this information is over 9000-thank you!
 
7/9/2011 10:51:00 PM - FoNuuwlTrKgSUGL
UyjLkzIPqZB
Haha. I woke up down today. YouÂ’ve cheeerd me up!
 
Kommentera denna artikel