Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 9/5/2005
Uppdaterad: 10/31/2007

Cancer av mobilen?

En vetenskaplig studie om samband mellan användning av mobiltelefon och risk för tumör på hörselnerven har presenterats i tidskriften British Journal of Cancer.
 
I studien ingår resultat från sex delstudier från Danmark, Finland, Norge, Sverige och Storbritannien, länder där mobiltelefoni introducerades tidigt.
 
Resultatet från studien visar att det kan finnas en måttligt ökad risk för tumör på hörselnerven hos personer som använt mobiltelefon under längre tid än tio år.
 
Vid kortare användningstid än tio år ser forskarna inga tecken på ökad risk. De ser heller ingen ökad risk beroende på total samtalstid eller totalt antal samtal.
 
Statens strålskyddsinstitut
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
11/26/2007 3:08:17 PM - Mats Dalgren
FORSKA SJÄLV..
Det behöver ingen, för det finns redan massor av tunga vetenskapliga resultat.. och alla visar (förutom de som bekostats av mobilindustrin) ofelbart på många farliga biverkningar med användade av mobiler (och boende inom 2 km avstånd av mobilmaster)
 
Som sagt, googla så finns sanningen oavkortat (tvärtemot den som visas i tidiningar,tv och radio)att beskåda... och det är denna sanning vi skall ta till oss, för de som levererar denna sanning har inga ekonomiska vinningar.. till skillnad från den massmediala "det kan vara farligt men vi måste forska mera"-sanningen)
 
Man har sagt så i 5 år, hur länge till tänker hycklarna fortsätta månntro ??
 
11/26/2007 3:00:34 PM - Mats Dalgren
RADIOVÅGOR
Att folk blev knepiga redan när rundardion föddes är även det förklarligt, All radiosändnng verkar negativt på oss... cancer t.ex. sedan kom TV sändningarna och cncerfallen ökade återigen... och att t.ex radioamatörer är "knepiga i huvudet" är inget nytt.. och det behöver inte konstateras genom vetenskapliga expertisråd... det lärde man sej redan på telegrafins tid att telegrafister ofta fick denna "sjukdom"
 
Men det är skillnad på strålning.. och dagens mikrovågsstrålning är många gånger värre än någon annan hf... därav det lavinartade ökandet av åkommor...
 
11/2/2007 1:33:24 PM - Olga
Sanningen finns
Sökmotorer är ju som alla vet grymt kända för att visa upp sanningen för alla som söker den.
 
10/17/2007 10:29:29 PM - Lena
Elin
Så länge mobilen är på så strålar den. Men det blir inte samma höga stråldos för hjärnan som när du pratar i den vid flight mode. Men vad är det för fel med en vanlig klocka, alltså att ha på armen?
 
10/17/2007 8:44:31 PM - Elin
Flight mode
Efter att jag läste i tidningen att det är ungefär 50 % större chans att man får tumör eller liknande, när man använder mobiler, har jag minskat rejält med att använda den. Men eftersom jag går i skolan måste jag ha någon klocka, så jag har på Flight mode på mobilen. Min fråga är nu: Går det fram någon strålning till mobilen fast man har flight mode, eller är det helt ofarligt?
 
3/6/2007 2:58:45 PM - Lina
Mobil = psykisk sjukdom?
Mats Dahlgren påpekar att olika psykiska åkommor ökat parallellt med att mobiltelefonerna blivit flera. Samma sak gällde t ex under nittonhundratalets början för sambandet mellan antalet intaga på mentalsjukhus i Storbritannien och utfärdade radiomottagarlicenser i landet. Däremot har ingen lyckats visa att man faktiskt blir galen av att lyssna på radio eller att dessa fenomen inte båda beror på någon annan gemensam fakor. Men även detta samband har kanske tystats ner av någon public service-maffia i svarta kostymer? Man vet aldrig... förrän man forskat. Så forska lite själv! Och berätta för mig sedan!
 
2/1/2007 3:31:39 AM - Mats Dalgren
cancer
tar 10 år och mer att utveckla därför finns det inga direkta undersökningar som påvisar hur farligt det är med mobiler, för explosionen kom för 10 år sedan.... men, redan nu börjar man se statistiskt signifikanta siffror och fall, och det har just gått precis 10 år, tänk på det och tro inte på alla som hänvisar till SSI som om de är något institut som ser till allas strålskydd.. nä de har i flera år förnekat alla undersökninar och studier som påvisar klart negativa hälsoeffekter, och då talar vi inte om cancer mina vänner, nä all stress, oro, sömnlöshet, utmattnings syndromer och psykiska åkommer m.m som nu är var eller varannan människas problem har ökat i precis samma takt som mobilanvändningen.
 
Och på dessa signifikanta problem finns definitivt påvisade i många undersökningar världen över sedan flertalet år tillbaka.
 
Det är bara att söka på någon "sökmotor" på nätet så ser man en annan sanning än den som de styrda massmedierna i vårt land serverar.
 
Kommentera denna artikel