Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2/22/2010

Maitake svamp kan krympa cancertumörer

Maitake svamp i kombination med anti-cancer proteinet, interferon, kan krympa tumörer i urinblåsa och prostata med hela 75 procent, visar ny forskning från England.
 
Maitake svamp kan krympa cancertumörer
Maitake svamp är en sorts kinesisk champinjon. Nu har det visat sig att Maitake svampen, som är vanlig i kinesisk och japansk matlagning, kan bli ett läkemedel mot cancer.
 
De cancertumörer som Maitake svampen testats på är cancer i urinblåsa och prostatacancer. Där har man sett att tumörerna krympt med upp till 75 procent.
 
Forskaren Dr Sensuke Konno, vid New York Medical College, kombinerade extrakt av svampen med ett anti-cancer protein, interferon alfa, och fann att tillväxten i urinblåsa och prostata cancerceller hos patienterna minskade.
 
Dr Konno ser detta som ett stort genombrott. Han menar att genom att kombinera dessa två ingredienser så förbättras inte bara effekten av behandlingen, utan också livskvaliteten för patienterna.
 
Goda hälsovinster
Tidigare studier har påvisat att svampintag kan minska risken för bröstcancer med två tredjedelar.
 
Maitake svamp är sedan tidigare känd för att behandla högt blodtryck, leversjukdom och stabilisera blodsockret.
 
-Många cytostatika läkemedel som används har tagits från naturliga ämnen som finns i växter så det är inte alltför långsökt att tro att svamp kan vara en värdefull källa till potentiella nya läkemedel mot cancer, säger Dr Alison Ross vid Cancer Research till engelsk press.
 
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
10/17/2010 5:28:50 PM - jorgen
sopp
pröve www.trondersopp.no
 
4/15/2010 9:52:07 PM - Ingmo
Odla
Hej, var kan få tag på mycel - odlingsunderlag till denna svamp??
www.ingmos.se
 
Kommentera denna artikel