Skribent: Anna Bengtsson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 6/20/2016

Minska risken för cancer med en sund livsstil

Upp till 40 procent av alla cancerfall kan förhindras med hjälp av en sund livsstil visar en ny studie.
 
Minska risken för cancer med en sund livsstil
Forskargruppen ville undersöka kopplingen mellan en sund livsstil och cancerförekomst och död i cancer.
 
I studien ingick närmare 136.000 män och kvinnor. Ungefär 20 procent av dessa hade en sund livsstil medan resten inte hade det.
 
Forskarna kom fram till att 20-40 procent av cancerfallen och 50 procent av dödsfallen i cancer kan förebyggas med en sund livsstil.
 
Enligt forskarna består en sund livsstil av:
 
- Ingen rökning
- Ingen eller måttlig alkoholkonsumtion
- BMI mellan 18,5-27,5
- Regelbunden motion motsvarande 150 minuter med måttlig intensitet per vecka eller 75 minuter intensiv intensitet per vecka.
 
Resultatet från studien visar att om man uppfyller alla kriterier ovan har man lägst risk för cancer eller att dö i cancer. Annars är risken hög.
 
Källa: JAMA Network Journals
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
7/12/2016 8:22:10 PM - sana bibi
sanabibi@gmail.com
Mitt liv blev förkrossad när min make skickade mig packning, efter 8 år som vi har varit tillsammans. Jag var förlorad och hjälplös efter att ha försökt så många sätt att göra min man ta mig tillbaka. En dag på jobbet, jag var frånvarande sinnade utan att veta att min chef ringde mig, så han satt och frågade mig vad det var allt om jag sa till honom och han log och sa att det inte var ett problem. Jag har aldrig förstått vad han menade med det var inte ett problem att få min make tillbaka, sade han att han använde ett pass för att få hans fru tillbaka när hon lämnade honom för en annan man och nu är de tillsammans till datum och vid första jag blev chockad hörsel sådant från min chef. Han gav mig en e-postadress för den stora spell caster som hjälpte honom att få hans fru tillbaka, trodde jag aldrig skulle fungera, men jag hade inget annat val än att komma i kontakt med stavnings caster som jag gjorde, och han begärde för min information och som min make så att han kasta förtrollningen och jag skickade honom detaljerna, men efter två dagar, ringde min mamma mig att min make kom gällande att han vill ha mig tillbaka, jag aldrig trott det eftersom det var precis som en dröm och jag var tvungen att rusa ner till min mors rum och till min största förvåning var min man på knä framför mig pläderar för förlåtelse att han vill att jag och grabben hem, då jag gav Dr OGUNDU ett samtal om plötslig förändring av min man och han gjorde det klart för mig att min man kommer att älska mig till slutet av världen, att han aldrig kommer att lämna min syn. Nu mig och min man är ihop igen och har börjat göra trevliga saker han inte har gjort förut, gör han mig glad och göra vad han förmodar att göra som en man utan tjat. Vänligen om du behöver hjälp av något slag, vänligen kontakta Dr OGUNDU för att få hjälp och du kan nå honom via e-post: drogunduspellcaster@gmail.com
 
Kommentera denna artikel