Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 11/1/2012

Melatonin kan kontrollera vikt och motverka hjärtsjukdomar

Forskare har upptäckt att det naturliga hormonet melatonin hjälper oss att minska intaget av mat samtidigt som de förbättrar bildning av blodfetter .
 
Melatonin kan kontrollera vikt och motverka hjärtsjukdomar
Det är inte bara våra kroppar som producerar hormonet melatonin, vi kan även hitta det i små mängder i vissa frukter och grönsaker som gojibär, mandel, solrosfrön, kardemumma, fänkål, koriander och körsbär.
 
Enligt en studie kan intaget av denna typ av mat hjälpa till att kontrollera viktökning och förebygga hjärtsjukdomar som beror på fetma och höga blodfetter.
 
Studien gjord på överviktiga råttor
Forskarna har analyserat effekten av melatonin på fetma, höga blodfetter och högt blodtryck som är kopplat till fetma på överviktiga råttor med just diabetes.
 
De yngre råttorna som ännu inte hade utvecklat någon hjärtsjukdom påverkades mest positivt av melatoninet. Den slutsatsen som forskarna drar är, om detta skulle fungera likadant på människor, att hormonet kan hjälpa till att minska intaget av mat som innehåller just melatonin.
 
Forskarna bakom studien är säkra på att studiens resultat kan hjälpa till att bekämpa fetma och sjukdomar som hjärtsjukdomar och diabetes som är förknippade med fetma i framtiden.
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
Inga kommentarer har skrivits än
Kommentera denna artikel