Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 6/18/2016
Uppdaterad: 6/19/2016

Kamomillte kan ge kvinnor längre liv

Ny forskning visar att kamomillte kan förlänga kvinnors liv. Däremot fann man inte samma samband för män.
 
Kamomillte kan ge kvinnor längre liv
Kamomill är en av de äldsta, mest utbredda och väldokumenterade medicinalväxter i världen och har rekommenderats för en mängd olika åkommor.
 
Som en del av studien så följde forskarna 1677 mexikansk-amerikanska kvinnor och män under sju år. Man undersökte sambandet mellan att dricka kamomillte och risken för dödlighet. Deltagarna var 65 år eller äldre när studien började.
 
Forskarna kom fram till att de som drack kamomillte löpte 29 procent minskad risk för att dö i förtid jämfört med dom som inte drack kamomillte.
 
Länken kvarstod efter att forskarna tagit hänsyn till demografi, hälsotillstånd och levnadsvanor. Märkligt nog fann man inte denna effekt hos män. Forskarna är osäkra på hur kamomill är förknippade med det lägre dödstalet.
 
Tidigare studier av örten har visat potentiella fördelar vid behandling av högt blodsocker, upprörd mage, diabeteskomplikationer och ångest.
Kamomill har även visat sig vara kolesterolsänkande, en rik antioxidant, antimikrobiell, antiinflammatorisk och minskar risken för blodpropp.
 
Källa: University of Texas Medical Branch
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
7/12/2016 8:22:38 PM - sana bibi
sanabibi@gmail.com
Mitt liv blev förkrossad när min make skickade mig packning, efter 8 år som vi har varit tillsammans. Jag var förlorad och hjälplös efter att ha försökt så många sätt att göra min man ta mig tillbaka. En dag på jobbet, jag var frånvarande sinnade utan att veta att min chef ringde mig, så han satt och frågade mig vad det var allt om jag sa till honom och han log och sa att det inte var ett problem. Jag har aldrig förstått vad han menade med det var inte ett problem att få min make tillbaka, sade han att han använde ett pass för att få hans fru tillbaka när hon lämnade honom för en annan man och nu är de tillsammans till datum och vid första jag blev chockad hörsel sådant från min chef. Han gav mig en e-postadress för den stora spell caster som hjälpte honom att få hans fru tillbaka, trodde jag aldrig skulle fungera, men jag hade inget annat val än att komma i kontakt med stavnings caster som jag gjorde, och han begärde för min information och som min make så att han kasta förtrollningen och jag skickade honom detaljerna, men efter två dagar, ringde min mamma mig att min make kom gällande att han vill ha mig tillbaka, jag aldrig trott det eftersom det var precis som en dröm och jag var tvungen att rusa ner till min mors rum och till min största förvåning var min man på knä framför mig pläderar för förlåtelse att han vill att jag och grabben hem, då jag gav Dr OGUNDU ett samtal om plötslig förändring av min man och han gjorde det klart för mig att min man kommer att älska mig till slutet av världen, att han aldrig kommer att lämna min syn. Nu mig och min man är ihop igen och har börjat göra trevliga saker han inte har gjort förut, gör han mig glad och göra vad han förmodar att göra som en man utan tjat. Vänligen om du behöver hjälp av något slag, vänligen kontakta Dr OGUNDU för att få hjälp och du kan nå honom via e-post: drogunduspellcaster@gmail.com
 
Kommentera denna artikel