Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 9/4/2017

Kaloristrikt diet gör dig yngre

En studie på möss visar att en kalorisnål det påverkar det biologiska åldrandet positivt.
 
I studien undersökte man möss vid 6 och 18 månaders ålder. Man tog vävnadsprover från levern och undersökte närings- och energifördelningen i kroppen.
 
Forskargruppen kunde se att 24-timmarscykeln för förbränning var densamma hos äldre möss som hos yngre, däremot fanns skillnader i hur effektivt cellernas energianvändning var. De yngre var helt enkelt i en klass för sig.
 
När man gav åldrande möss en diet med 30 procent färre kalorier under sex månader kunde man se att det påverkade cellernas energianvändning positivt.
 
- Faktum är att kaloribegränsning fungerar genom att föryngra den biologiska klockan på ett kraftfullt sätt. I det här sammanhanget innebär en bra klocka bra åldrande, säger forskaren Sassone-Corsi.
 
Man fann också att med ett reducerat kaloriinnehåll så bevarade de flesta äldre möss ungdomens rytmiska funktioner och vävnader. Forskarna vill nu gå vidare och undersöka varför ämnesomsättningen har en sådan dominerande effekt på åldringsprocessen i stamcellerna.
 
Det har i tidigare studier visats att dieter med lågt kaloriinnehåll kan förlänga livslängden, men denna studie är den första som visar att kaloribegränsning påverkar kroppens cirkadiska rytmers engagemang i åldringsprocessen i celler.
 
 
Källa: University of California, Irvine
 
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
11/28/2017 12:23:44 PM - max hannah
hur jag fick tillbaka min ex man
Mitt liv är tillbaka !!! Efter 1 års brutet äktenskap lämnade min man mig med två barn. Jag kände mig som om mitt liv var på väg att sluta jag begick självmord, jag var emosionellt nere under en mycket lång tid. Tack vare en stavningskastare som heter Dr Ogundu, som jag träffade online. På en trogen dag, när jag surfar på internet, kom jag över hela testamenten om denna speciella stavningsbana. Vissa människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att sluta skilja sig och så vidare. Jag stöter också på ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Sonia, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin Ex-älskare på mindre än 2 dagar och i slutet av sitt vittnesbörd pade hon Dr Ogundus e-postadress. Efter att ha läst alla dessa bestämde jag mig för att prova. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. På bara 48 timmar kom min man tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi är ännu lyckligare än tidigare Dr Ogundu. Han är verkligen en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man ... Om du har ett problem och du letar efter en riktig och äkta stavningskast för att lösa alla dina problem för dig. Prova Dr Ogundu när som helst, han kan vara svaret på dina problem. kontakta den stora doktorn genom detta mail: drogunduspellcaster@gmail.com
 
Kommentera denna artikel