Skribent: Anna Bengtsson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 8/19/2016

Dagliga promenader minskar risken för bröst- och tarmcancer

Forskare vid World Cancer Research Fund menar att 30 minuters daglig promenad kan minska risken för tarmcancer hos flera tusen personer under ett år. För bröstcancer anser de att risken minskar vid 45 minuters daglig motion.
 
Dagliga promenader minskar risken för bröst- och tarmcancer
Att vara aktiv i vardagen ökar chansen till ett långt och friskt liv. Studier visar att daglig motion kan minska risken för cancer med cirka 12 procent.
 
De aktiviteter som räknas behöver inte vara träning på gym utan en rask promenad räcker bra. Andra aktiviteter som är enkla och nästan gratis är till exempel cykling, simning, dans, trädgårdsarbete och städning.
 
- Det finns mycket starka bevis för att vara fysiskt aktiv är viktigt för att förebygga cancer. Även relativt måttliga ökningar i aktivitetsnivån kan förhindra tusentals cancerfall. Våra siffror visar också att du inte behöver gå till gymmet varje dag för att träna. Du kan minska din cancerrisk bara genom att göra små förändringar och många cancerfall skulle kunna förebyggas genom något så enkelt som en rask promenad., säger Dr Rachel Thompson, vid World Cancer Research Fund.
 
 
Motion minskar även risken att gå upp i vikt och övervikt är en känd cancerrisk. Enligt studien kan fysisk aktivitet även minska risken för att utveckla livmodercancer.
 
 
Fakta:
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
Inga kommentarer har skrivits än
Kommentera denna artikel