Skribent: Anna Bengtsson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 3/24/2018

Nötter är bra för blodsocker och blodfetter

Genom att lägga till nötter till kosten kan du minska risken för hjärtsjukdom, diabetes och stroke.
 
Nötter är bra för blodsocker och blodfetter
Två kanadensiska studier bekräftar att det är nyttigt att äta nötter regelbundet.
 
Forskarna har gått igenom 2000 vetenskapligt publicerade studier om sambandet mellan nötter och metabola syndromet.
 
Metabola syndromet är en grupp faktorer som ökar risken för hjärtsjukdom, diabetes och stroke. Om man har tre av följande symtom anses man ha metabolt syndrom höga triglycerider, högt blodtryck, låga nivåer av det goda kolesterolet, högt blodsocker och bukfetma.
 
Forskargruppen fann att de största minskningarna av triglycerider och blodsocker fanns hos de som ersatte raffinerade kolhydrater med trädnötter, snarare än mättat fett. Man fann inte någon negativ inverkan på andra riskfaktorer för metabolt syndrom eller viktökning, trots att nötter innehåller mycket kalorier. Nötter har en hög fetthalt av omättat fett.
 
Till begreppet trädnötter hör mandel, paranötter, cashewnötter, kastanjer, kokosnötter, hasselnötter, pekannötter, macadamianötter, valnötter, pinjenötter och pistagenötter. Jordnötter hör inte hit eftersom de är en baljväxt.
 
En lagom dos enligt forskarna är att äta 30-50 gram trädnötter per dag. De kan ätas som mellanmål eller ersätta animaliskt fett och raffinerade kolhydrater.
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
3/28/2018 1:32:50 AM - Allison Howarts
allisonhowarts101@gmail.com
Hej jag är ute för att sprida denna goda nyheter till hela världen om hur jag fick min man tillbaka. Jag blev galen när min man lämnade mig för en annan kvinna förra månaden, men när jag träffar en vän som presenterar mig för profeten Okona stor budbärare till det orakel som han tjänar, berättade jag mitt problem för profeten Okona om hur min man lämnade mig. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe var jag kommer att få mitt hjärta längtan utan några biverkningar. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter det hade gjorts. Under de närmaste 2 dagarna ringde min man jag på telefonen och sa förlåt för att bo mig förut. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta för hela världen hur profeten Okona hjälper mig att ge mitt hjärta begär. Om du behöver någon form av hjälp kontakta profeten Okona på följande e-postadress: prophetokona@gmail.com eller WhatsApp på +2348069032895 Han kastade också så många stava som,
(1) Om du vill ha din ex tillbaka.
(2) du behöver inte skilsmässa i ditt äktenskap.
(3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
(4) Du vill ha botemedel mot dödliga sjukdomar
(5) Om du vill ha ett barn.
(6) Du vill vara rik.
(7) Du vill knyta din man och hustru för att vara din för evigt.
(8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
(9) du vill ha en fru / make
 
Kommentera denna artikel