Skribent: Tina Fallgren
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 12/6/2010

Anna Anka: ”Jag har lyckats med någonting som ingen annan har gjort”

Den oblyge Anna Anka blev snabbt ett namn på hela svenska folkets läppar när hon medverkade i första säsongen av Svenska Hollywoodfruar. Nu är hon aktuell med sitt nya träningsprogram ”I form med Anna Anka” som hon själv är mycket stolt över.
 
Anna Anka: ”Jag har lyckats med någonting som ingen annan har gjort”

Fotograf: Tv3

- De resultat jag har fått på deltagarna under åtta veckor kan ingen annan göra. Mitt självförtroende kommer inifrån, jag tror på mig själv. Man kan inte begära att någon annan ska tro på en om man inte gör det själv, säger Anna Anka bestämt.
 
Hela Sverige fick mersmak av Anna Anka efter hennes deltagande i serien Svenska Hollywoodfruar hösten 2009. Hon både fascinerade och upprörde och nu är hon aktuell igen med träningsprogrammet ”I form med Anna Anka” där hon coachar tio deltagare i rätt riktning mot en hälsosam livsstil.
 
Inför programmet sökte hela 8000 svenskar och endast tio blev utvalda att få ta planet över Atlanten till Los Angeles. Tidigare har Anna arbetat som personlig tränare med klienter från Hollywood till Vita huset.
 
- Anledningen till varför så många ansökt är att folk ser mig som en förebild, de vet genom att titta på min kropp att jag vet vad jag gör. Kolla på de flesta av alla personliga tränare i Sverige, de har ingen bra kropp.
 
Träning - en passion och livsstil
Annas egna hälsosamma livsstil började när hon var 22 år och blev tillsagd av sin modellagentur att gå ner i vikt för att få fler jobb. Sedan dess har hon hållit igång. Idag tränar hon med vikter en timme om dagen, fem gånger i veckan - utan undantag.
 
- Jag har inga lata dagar i mitt liv, jag associerar inte mat med att unna sig något. Om jag unnar mig något är det i form av att köpa något fint till mig själv som att gå på spa, träffa mina kompisar, gå på bio, umgås eller göra något kul med mina barn.
 
Träningen är både en passion och en livsstil för henne. Själv tränar hon för att förebygga åldrandet, både på in- och utsidan och för att orka hålla samma tempo som sina barn.
 
- Jag är tvåbarnsmamma och har ett enormt ansvar att vara hälsosam, mina barn behöver mig, förklarar hon.
 
En vanlig dag vaknar hon upp med sina barn och har en lugn start på morgonen tills de går upp och lagar frukost tillsammans. Därefter kör hon barnen till skolan, åker och tränar och jobbar några timmar tills barnen ska hämtas. Då lagar de lunch ihop och hittar sedan på något, oftast gör de något fysiskt som att rida, spela tennis eller att leka och bada i poolen.
 
Anna berättar att hon tycker att det är viktigt med balans i livet och den hittar hon genom att tillbringa mycket tid i hemmet. Där kryper hon ofta upp i soffan med en bok eller får massage och ansiktsbehandlingar. Ett annat stort intresse är att gå på bio, vilket hon försöker göra så ofta hon kan.
 
I kylskåpet hemma hos Annas finns det vissa matvaror man alltid hittar, som grönsaker, frukt, ost, keso, mjölk, skinka, salami, kalkonbröst, ägg och potatis. Och i skafferiet finns alltid svenskt mjöl, varma koppen, popcorn, tacochips och svenskt godis till barnen som bilar, chokladkakor, pepparkakor och ballerinakakor.
 
Alla har rätt till en hälsosam livsstil
Anna Anka tycker själv att hon har en väldigt bred kunskap inom kost och hälsa och har därmed verktygen att kunna hjälpa deltagarna med olika typer av hälsoproblem. Och hon hoppas att hennes program ska fungera som en spark i baken för att få hela svenska folket att tänka till och masa sig upp från soffan.
 
- Jag hoppas på att ge svenskarna ett ”wake up call” med min nya show. Fetma är ett enormt problem i hela världen. Jag ser hur svenskarna ökar i vikt varje år, säger Anna.
 
Men hon tycker inte att hon är hård mot sina klienter, snarare bestämd.
 
- Man kommer ingen vart med att jämka med, klaga eller tycka synd om någon. Folk har själva satt sig en ohälsosam situation, träning och hälsa är inte lätt eftersom det är mycket jobb och det är därför folk ger upp. Folk är lata och vill inte jobba extra hårt for att få resultat, istället hittar de på olika ursäkter, det finns inte i mitt liv.
 
Programmet har börjat sändas och responsen har varit enorm. Anna berättar att hon har fått tusentals mejl från svenskar som vill ha hennes hjälp och själv är hon väldigt nöjd över sin insats.
 
- Jag har lyckats med någonting som ingen annan har gjort! De resultat jag har fått på deltagarna under åtta veckor kan ingen annan göra. Jag är bäst och ingen kan ta det ifrån mig!
 
Annas dröm är att alla ska ha möjlighet att få ta del av hennes kunskap när det gäller kost och träning.
 
- Alla förtjänar en hälsosam livsstil utan sjukdomar och skador. Man har bara ett liv och man måste värdera det och inte ta det för givet, säger hon.
 
 
Fakta:
I form med Anna Anka sänds på tisdagar kl 20.00 på Tv 3.
Här kan du se programmet via Tv3 play>>
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
7/18/2015 10:27:24 AM - Anna
Anna Anka var är du?
Jag gillade Anna Anka. Kommer hon tillbaka i teve snart?
 
11/25/2011 12:11:29 PM - Frida
Bra Anka
Ett program som bara försvann. Det var riktigt bra!Finns ännu på TV3 play.
 
12/8/2010 8:23:33 AM - Sanna
Anna Anka är toppen
Programmet är jättebra och inspirerande. Anna Anka rocks.
 
Kommentera denna artikel