Skribent: Anna Bengtsson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 8/13/2010

Nya smarta träningskort gör det enkelt och roligt att träna

Dra ett kort och gör övningen som visas. Svårare än så behöver det inte vara. De fiffiga träningskorten gör att du kan träna varierat hemma, på resan eller på gymmet.
 
Nya smarta träningskort gör det enkelt och roligt att träna
Vi bestämde oss för att ta reda på mer om de smarta träningskorten och kontaktade generalagenten Andreas Wennick.
 
Berätta vad är träningskort för något?
- Träningskort är ett perfekt hjälpmedel för att göra träningen roligare, enklare och mer varierad. Varje kort visar en övning och beskriver hur du utför den på ett korrekt sätt. I ett paket finns 26 eller 56 kort beroende på vilket paket man väljer. Blanda och dra ett kort. Utför övningen under till exempel 1 minut. Dra sedan nästa kort och utför, fortsätt så länge du vill/orkar. Kombinera gärna olika paket, till exempel det för hantlar med det för kroppsviktsträning.
 
Hur kom ni på idén?
- Idén och produkten kommer från USA där grundaren Phil Black kom på det när han och hans kompisar spelade "Träningskort" med en vanlig kortlek. Klöver betydde sit-ups, hjärter armhävningar och så vidare. Drog man då klöver 10 var det bara att göra 10 sit-ups. Jag hittade korten på nätet och blev agent för Sverige.
 
Vem riktar ni er till?
- Alla som är intresserade av att träna kan använda Träningskorten. Du bestämmer själv hur många kort du vill göra varje gång och hur länge du vill utföra varje kort alltså vänder det sig till alla från motionärer till elitidrottare som vill ha hjälp med att komma på nya övningar, få inspiration och variation i sin träning så att man tränar fler muskelgrupper och får en mer omväxlande träning.
 
- Det är så enkelt att dra ett par kort innan frukost eller efter middagen och man vet aldrig vad det blir för övningar. Det gör det kul och omväxlande, avslutar Andreas Wennick.
 
Fakta:
Träningskorten kostar 139 kronor och kan beställas via www.traningskort.com
 
Vinn tävlingskorten
Fram till och med 10 september kan du tävla om yoga- eller styrketräningskort.
Klicka här för att komma till tävlingen>>
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
7/8/2011 12:14:44 AM - Anna
StopP
Försökte följa länken men kom ingenstans
 
9/10/2010 11:01:48 AM - maria frisk
träningskort
mycket fin ide, klart jag vill beställa
 
9/9/2010 10:07:37 AM - NINA SOHRABI
TRÄNINGSKORT
JAG TYCKER DET ÄR BRA IDE OCH JAG KOMMER ATT BESTÄLLA DE TRÄNINGSKORTEN .
 
Kommentera denna artikel