Publicerad: 10/20/2015
Antiage maten som håller huden ung
Antiage handlar om att bevara hud och kropp i bästa skick och att stoppa åldrandet åtminstone för några år. Här är maten du ska satsa på om du vill fortsätta se ung och fräsch ut.
 
Antiage maten som håller huden ung

Antiage maten ger näring, skydd mot rynkor och att huden åldras och mister sin elasticitet i förtid.
 
Det här kan du äta för att bevara huden fräsch
 
 • Karotenoider:
  Karotenoider är antioxidanter som finns i orange mat. Till exempel sötpotatis, pumpa, paprika, morötter och melon. Forskning har visat att karotenoider kan skydda mot solskador, rynkig hud och cancer. Karotenoider kan efter några veckors regelbundet intag ge en fin gulaktig ton åt huden.
   
 • Lykopen:
  Lykopen innehåller naturligt solskydd motsvarande solskyddsfaktor spf 3. Lykopen finns främst i tomater, tomatsås och paprika. En studie visade att personer som åt tomatpasta varje dag i 2,5 månad minskade risken att bränna sig i solen med 35 procent.
   
 • Fytokemikalier:
  En studie har jämfört personer som äter frukt och grönsaker regelbundet med personer som inte äter frukt och grönsaker regelbundet. De fann att de som inte åt frukt och grönsaker hade mer rynkor än de som åt mycket frukt och grönt. Forskarna såg att fytokemikalier i plommon, grönsaker, olivolja, bönor, äpplen och te hade många fördelar för att hålla sig ung.
   
 • Bra fetter:
  Välj enkelomättade fetter som avokado, rapsolja, olivolja, oliver, nötter som mandel, hasselnötter eller cashewnötter och nötsmör.
 • Fakta:
  Läs mer om anti age
   
  Ung och frisk med rätt mat>>
   
  10 år yngre på 10 veckor>>
   
  Skönhetsmat som ger fin hy>>
   
  Äldre som börjar motionera lever längre>>
   
  Motion och grönsaker ökar livslängden>>
   
  Vill du leva i 100 år? Här är tipsen som gör att du lever frisk längre>>