Fläskkotlett med purjo- och äpplesås

Fotograf: Gunilla Landström

Fläskkotlett med purjo- och äpplesås


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 skiva Kotlett fläskkotlett fett bortskuret
2 nypa Vitpeppar
1 krm Salt
Purjo- och äpplesås
2 msk Minifraiche fett 5%
1 tsk Kapris
1 dl Purjolök
1 tsk Olivolja
1 styck Äpple m skal
0.5 klyfta Vitlök
0.25 styck Lök röd
Tillbehör
10 styck Haricots verts
5 bukett Blomkål fryst
Serveras med:
2 dl Korngryn kokta
Gör så här:
Tillaga korngrynen enligt anvisning på paketet.
Stek kotletten i olja.
Salta och peppra.
När kotletten fått fin stekyta häll i lite vatten och låt den småkoka cirka 20 minuter.
Skär lök, äpple, purjo och vitlök i bitar och stek i olja.
Tillsätt minifraiche och kapris.
Koka haricots verts och blomkål i lättsaltat vatten några minuter.
Servera genast.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 354
  • GI-värde: 46