Renskavsgryta med grovt rotmos

Fotograf: Gunilla Landström

Renskavsgryta med grovt rotmos


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
120 gram Renskav fryst
1 tsk Rapsolja berik
1 dl Purjolök
0,5 klyfta Vitlök
0,25 styck Lök röd
5 styck Haricots verts
2 msk Matlagningsyoghurt fett 8%
2 msk Vatten
1 msk Sojasås
1 krm Sambal Oelek
1 msk Lingon
Rotfruktsmos
2 styck Potatis
1 liten Morot
1 bit Kålrot
1 nypa Salt
1 nypa Svartpeppar
0,75 dl Lättmjölk fett 0.5 % berik
0,5 styck Palsternacka
Gör så här:
Skala och skär rotfrukterna i små bitar. Koka till de är mjuka, cirka 15 minuter. Mosa grovt. Tillsätt mjölken. Smaka av med salt och peppar
 
Skär lök, vitlök och purjo i tunna skivor. Stek renskav och lök. Tillsätt lök och haricots verts, soja, sambal, vatten och matlagningsyoghurt. När det är riktigt varmt strö över lingon. Servera med rotfruktsmoset.
 


Övrigt:
Om man inte har lingon kan man ta lingonsylt eller äpplen.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 466
  • GI-värde: 78