Blomkålscouscous med spenat, avokado och granatäpple

Fotograf: Linda Prieditis

Blomkålscouscous med spenat, avokado och granatäpple


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
2 styck Avokado
1 dl Persilja blad
1 styck Gurka
1 styck Blomkål
75 gram Babyspenat färsk
Dressing
3 msk Olivolja
2 msk Rödvinsvinäger
2 tsk Dijonsenap
1 klyfta Vitlök
1 nypa Svartpeppar
0.5 tsk Salt
Gör så här:
Vispa ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med nymalen svartpeppar.
Skär bort stocken på blomkålshuvudet, och dela blomkålen i buketter.
Kör snabbt i matberedaren tills du får grova smulor som ser ut som couscous.
Skala gurkan, dela den på längden, kärna ur den med en tesked och skär i skivor.
Strimla spenaten.
Dela granatäpplet och pilla ur kärnorna.
Finstrimla persiljan.
Blanda allt med dressingen och lägg upp på ett stort fat.


Recept:
Flexitarianens kokbok, Eleonora von Essen, Tukan Förlag AB
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

2

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 251
  • GI-värde: 21