Marockansk couscoussallad

Marockansk couscoussallad


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
7 dl Grönsaksbuljong
4 msk Olivolja
3.75 dl Couscous
2 klyfta Vitlök
2 msk Citronjuice färskpressad
2 nypa Salt
2 nypa Svartpeppar
1.5 dl Oliver svarta u olja
1.5 dl Mandelmjöl
1 styck Lök gul
1 styck Paprika röd
1 burk Kikärter på burk (Zeta)
0.75 dl Persilja blad
Gör så här:
Hetta upp 1 msk olivolja i en stor kastrull på medellåg värme.
Lägg i lök och stek den under omrörning i 4 minuter tills den börjar mjukna.
Lägg i vitlöken och stek i ytterliggare 1 minut.
Häll i buljong, 0,5 tsk salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Låt det koka upp.
Ta av från plattan och häll i couscousen, rör om med en gaffel, lägg på lock och låt det stå och svälla i 5 minuter.
 
Hetta upp 1 msk olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Lägg i mandeln och rosta i 5-7 minuter tills de börjar få färg.
För över till en tallrik.
 
Luckra upp couscousen med en gaffel.
Lägg i rostad mandel, kikärter, paprika, oliver, citronsaft, persilja och 4 msk olivolja.
Rör försiktigt om.
Salta och peppra efter smak och servera.

Recept:
Mat på minuten, sallad, Brigit L Binns, Bonnier impact
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 633
  • GI-värde: 76