Orientalisk lammgryta

Fotograf: Gunilla Landström

Orientalisk lammgryta


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
150 gram Lamm stek
1 tsk Olivolja
1 dl Aubergine äggplanta
1 krm Salt
1 dl Purjolök
1 liten Morot
4 skiva Lök gul
1 klyfta Vitlök
1 msk Tomatpuré konserv konc
1 tsk Apelsinskal
0,5 tsk Kanel
0,5 krm Svartpeppar
0,5 tsk Koriander torkad
0,5 tsk Spiskummin
0,02 påse Saffran
2 dl Köttbuljong på tärning ätfärdig
2 styck Aprikoser torkade
1 msk Apelsinjuice färskpressad
Gör så här:
Skär aubergine i bitar. Strö på salt och låt ligga i 30 minuter så vätskan försvinner.
Skär köttet i små bitar, salta och peppra.
Hacka lök, purjo och vitlök.
Stek köttet i olja.
Skär moroten i bitar.
Tillsätt sköljd aubergine, vitlök, lök, morot och purjo.
Tillsätt kryddor, buljong , apelsinsaft, apelsinskal och tomatpuré.
Skär aprikoser i små bitar och lägg i grytan.
Låt koka 30-45 minuter till köttet är mört.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 438
  • GI-värde: 30