Bakad potatis med citronräkor

Fotograf: Gunilla Landström

Bakad potatis med citronräkor


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
Räkröra
1 dl Räkor färska
1 msk Dill
1 tsk Citronskal
0.25 msk Citronjuice färskpressad
2 msk Majonnäs fettfri (Findus)
2 msk Kesella lätt fett 1%
2 msk Fraiche fett 8% (Yoplait)
1 styck Lök gul
1 nypa Salt
1 nypa Svartpeppar
Tillbehör
1 näve Sallatsmix blandad sallat
1 medelstor Potatis bakad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Borsta potatisen och gör hål i den med en gaffel. Baka potatisen 50-60 minuter.
 
Finhacka dill, räkor och lök. Riv citronskal och pressa ur saft. Blanda ihop med övriga ingredienser. Servera med en näve sallad.

Övrigt:
Man kan också baka potatisen i micro. Det tar 10-15 minuter. Glöm inte att sticka hål i den med en gaffel innan.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

3

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 415
  • GI-värde: 113