Bakad potatis med kikärtsröra

Fotograf: Gunilla Landström

Bakad potatis med kikärtsröra


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
Kikärtsröra
0.5 dl Kikärter på burk (Zeta)
0.5 tsk Sesamfrön torkade
2 msk Total grekisk yoghurt fett 0% (Fage)
0.5 tsk Sesamolja
0.27 msk Lättyoghurt naturell fett 0.5%
1 msk Koriander färsk
0.5 klyfta Vitlök
Tillbehör
1 medelstor Potatis bakad
1 näve Sallatsmix blandad sallat
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Borsta potatisen och gör hål i den med en gaffel. Baka potatisen 50-60 minuter.
 
Skölj kikärtorna i kallt vatten och mosa dem sedan grovt.
Rosta sesamfröna i en stekpanna några minuter. Blanda med finhackad koriander, vitlök och övriga ingredienser.
Servera potatisen med fyllningen och en näve sallat.

Övrigt:
Man kan också baka potatisen i micro. Det tar 10-15 minuter. Glöm inte att sticka hål i den med en gaffel innan.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 365
  • GI-värde: 116