Aubergine med getostkräm


Antal portioner: 6

Ingredienser
MängdLivsmedel
2 msk Olivolja
2 medelstor Aubergine äggplanta
100 gram Getost chevre
1 dl Matlagningsyoghurt fett 8%
6 styck Soltorkade tomater
Gör så här:
Skär auberginerna i tunna skivor på längden.
Strö över salt och låt ligga en stund för att en del av vätskan ska dras ur.
Skölj hastigt och torka av väl, eller krama försiktigt ur vätskan.
Häll lite olja på en het plåt. Två matskedar räcker långt.
Doppa aubergineskivorna i oljan, på båda sidorna.
Stek i 200 graders ugnsvärme i 10 minuter.
Vänd efter halva tiden.
Ta ut och låt svalna.
Mixa getosten (skalet kan vara kvar) och blanda ut med yoghurt och fint skurna soltorkade tomater.
Spara också någon soltorkad tomat till garnering.
Lägg aubergineskivorna på ett fat med getostkrämen i mitten.
Rosta pinjenötterna i en stekpanna utan fett och strö över.
Det är också gott med strimlad, rostad paprika till.

Recept:
Sannas sommarmat, Sanna Töringe, Bokförlaget Semic
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 159
  • GI-värde: 28