Baba ghanoush


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 klyfta Vitlök
1 medelstor Aubergine äggplanta
2 msk Citronjuice färskpressad
2 msk Olivolja
0.5 dl Persilja
1 nypa Salt
2 msk Persilja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Dela auberginen på längden och lägg den i en långpanna med skalet nedåt.
Baka den i ugn cirka 30 minuter, eller tills innanmätet är mjukt.
Låt den svalna lite och dra sedan av skinnet.
Grovhacka auberginen och pressa vitlöken.
Lägg samtliga ingredienser, utom saltet, i en mixer och mixa till en slät konsistens.
Smaka av med salt och strö över finhackad persilja.


Recept:
Erika Strand-Berglund
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 92
  • GI-värde: 22