Citronräkor med pasta

Fotograf: Gunilla Landström

Citronräkor med pasta


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
Räksås
1 tsk Olivolja citron
0.5 klyfta Vitlök
0.25 styck Lök röd
2 skiva Spansk peppar gul
2 nypa Svartpeppar
2 nypa Salt
1 msk Tomatpasta konserv
1 tsk Citronskal
1 msk Citronjuice färskpressad
0.5 msk Kelda lagalätt fett 5%
0.5 dl Vatten
0.5 dl Tomater krossade konserv m lag
1 dl Tigerräkor frysta scampi
Ruccolapasta
1.5 dl Pasta makaroner spaghetti fullkorn kokt m salt
1 msk Örtkryddor provencale frysta
0.5 näve Rucola ruccola
Gör så här:
Koka valfri pasta enligt anvisning på paketet.
Skär lök, spansk peppar och vitlök i små bitar och bryn i oljan.
Tillsätt krossade tomater, vatten, Lagalätt, citronskal och citronsaft och tomatpuré.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg i räkorna när allt är varmt.
Blanda den färdiga pastan med ruccola och örterna.
Servera direkt med räksåsen.

Övrigt:
Vill du ha riktigt mycket citronsmak kan du dubbla mängden citronskal.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

5

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 238
  • GI-värde: 55