Gryta med fläskkött, ingefära och apelsin

Fotograf: Gunilla Landström

Gryta med fläskkött, ingefära och apelsin


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
0.75 dl Ris fullkornsris parboiled
0.5 tsk Olivolja
100 gram Griskött grytor fläskkött
2 nypa Svartpeppar
1 krm Salt
0.5 klyfta Vitlök
0.25 styck Lök gul
2 dl Vitkål
1.5 dl Vatten
1.5 tsk Ingefära färsk
1 msk Apelsinjuice fryst konc
1 medelstor Apelsin
0.5 tsk Apelsinskal
0.5 msk Sojasås
Tillbehör
1 näve Rucola ruccola
Gör så här:
Koka fullkornsriset enligt anvisning på paket.
Stek strimlor av griskött i olja tills det får fin färg.
Salta och peppra.
Tillsätt vitkål, lök och vitlök.
Stek några minuter.
Tillsätt vatten, koncentrerad apelsinjuice, riven ingefära och apelsinskal och soja.
Låt småkoka 15-20 minuter eller tills köttet känns mört.
När det är klart lägg i apelsinklyftor utan hinnor.
Servera grytan med ruccola.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 512
  • GI-värde: 64