Cannelloni med chèvre, spenat och krämig tomatsås


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
Krämig tomatsås
2 klyfta Vitlök
2 msk Matolja berik
400 gram Tomater krossade konserv m lag
0.5 tsk Socker
15 gram Grönsaksbuljong
1 tsk Oregano torkad
1 nypa Salt
1 nypa Peppar
Cannelloni
50 gram Spenat färsk
250 gram Getost chevre
0.5 förp Basilika färsk
1 styck Huvudsallat
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka löken och vitlöken.
Fräs löken i olja i en kastrull i 1 minut.
Tillsätt krossade tomater, socker, buljongtärningar och oregano.
Smaka av med salt och peppar.
Puttra på svag värme.
Fyll varje cannellonirör med 2-3 spenatblad och 0,5 msk chèvre.
Lägg rören i en ugnssäker form.
Rör ner resterande chèvre i tomatsåsen.
Rör tills den smält.
Grovhacka och tillsätt basilikan i tomatsåsen och smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över cannellonin i formen så den täcker pastan.
Gratinera i ugnen ca 17-20 minuter.
Servera cannellonin med en sallad och färskt bröd.


Övrigt:
Beroende på brödsort så varierar GI mellan 63-84. För GI-värde 63 har vi räknat på en skiva fullkornsbröd. Utan bröd till maten ligger GI på 69.


Recept:
Så klart du kan laga vegetariskt, Erika Strand-Berglund och Anna Lundquist, Bokförlaget Semcon
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 300
  • GI-värde: 30