Fläskgryta med äpple och purjo

Fotograf: Gunilla Landström

Fläskgryta med äpple och purjo


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
100 gram Griskött grytor fläskkött
0.5 tsk Olivolja
2 dl Purjolök
1 mellan Morot
5 bukett Blomkål
2 msk Kelda lagalätt fett 5%
1.5 dl Vatten
1 msk Äppeljuice
1 msk Tomatpuré konserv konc
0.5 krm Salt
0.5 msk Sojasås
2 nypa Svartpeppar
1 styck Äpple m skal
Serveras med:
2 dl Bulgur tillagad
1 näve Sallatsmix blandad sallat
Gör så här:
Koka bulgur enligt anvisning på paket.
Stek det strimlade köttet till det får färg i olja.
Salta och peppra.
Tillsätt purjo, morötter i skivor och blomkål.
Stek en stund.
Tillsätt vatten, soja, koncentrerad äppeljuice, tomatpuré och lagalätt.
Småkoka cirka 15 minuter eller tills köttet är mört.
När allt är klart tillsätts äpplet skuret i små bitar.
Servera med bulgur och sallat.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 492
  • GI-värde: 46