Champinjonrisotto med marinerade morötter


Antal portioner: 2

Ingredienser
MängdLivsmedel
2 mellan Morot
0,5 dl Gräslök
1 msk Balsamvinäger
2 msk Olivolja
0,5 styck Lök gul
3 styck Champinjoner
0,5 msk Smör fett 80%
2 dl Ris Avorio (Risenta)
5 dl Grönsaksbuljong
1 nypa Salt
2 msk Parmesanost riven fett 30%
Gör så här:
Riv morötterna på grova sidan av rivjärnet.
Hacka gräslöken.
Blanda morötter, gräslök, vinäger, olja och salladskrydda i en skål.
Låt stå kallt cirka 30 minuter.
Skala och finhacka löken.
Klyfta champinjonerna.
Fräs löken och champinjonerna i matfettet i en kastrull.
Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut.
Sänk värmen och häll på buljongen, lite i taget, under ständig omrörning.
Låt risotton småputtra cirka 18 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Riv parmesan och lägg i en skål så kan man själv välja mängden ost.
Servera risotton med de marinerade morötterna och parmesanosten.


Recept:
Erika Strand Berglund
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 561
  • GI-värde: 61