Kycklingfilé fylld med purjo och dijonsenap

Fotograf: Gunilla Landström

Kycklingfilé fylld med purjo och dijonsenap


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
125 gram Kycklingfilé
2 nypa Vitpeppar
1 krm Salt
Fyllning
3 skiva Purjolök
1 tsk Dijonsenap
0.5 msk Kelda lagalätt fett 5%
Rotfruktsröra med äpple
1 msk Äppeljuice
1 styck Palsternacka
1 mellan Morot
0.5 styck Äpple m skal
Gör så här:
Tillaga råriset enligt anvisning på paket.
Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka purjo och blanda med senap och Lagalätt.
Gör ett snitt i kycklingfilén och lägg i fyllningen. Ta gärna hjälp av tandpetare för att hålla fyllningen på plats.
Salta och peppra filén.
Bryn filén runtom i stekpanna för att få stekyta.
Placera i ugnsform och stek klart i ugn cirka 20 minuter.
 
Skala och skär palsternacka och morot i skivor.
Koka mjuka i lättsaltat vatten med äpple i tärningar, cirka 10 minuter.
Mixa.
Blanda sedan i äppeljuice.

Övrigt:
För att se om kycklingen är klar kan du göra ett stickprov. Om det är klar saft som kommer ut är den klar.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 273
  • GI-värde: 67