Basilika- och vitlöksbiffar med potatisklyftor och ratatouille

Fotograf: Gunilla Landström

Basilika- och vitlöksbiffar med potatisklyftor och ratatouille


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 styck Ägg
1 dl Vatten
0.5 dl Havregryn
10 styck Potatis
2 styck Paprika röd
0.5 styck Zucchini
0.5 medelstor Aubergine äggplanta
2 styck Lök röd
2 dl Tomater krossade konserv m lag
2 msk Olivolja
1.5 msk Oregano torkad
1 tsk Salt
3 krm Peppar
2 näve Basilika färsk
4 klyfta Vitlök
500 gram Nötfärs fett 10%
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ägg, vatten och havregryn.
Låt stå och svälla i 15 minuter.
 
Skölj och borsta potatisen.
Skär potatisen i klyftor och lägg i ugnssäker form.
Pensla med olja och ställ in i ugn cirka 25 minuter.
 
Skär grönsakerna i små bitar.
Bryn grönsakerna i olja och tillsätt tomatkross.
Späd med vatten om det behövs.
Låt småputtra i 20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
Tillsätt oregano på slutet och smaka av med salt och peppar.
 
Blanda basilikablad, pressad vitlök, köttfärs och äggsmet.
Forma till åtta biffar och stek 4-5 minuter/sida.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 496
  • GI-värde: 76