Kronärtskockslasagne

Fotograf: Gunilla Landström

Kronärtskockslasagne


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
Fyllning
2 msk Fraiche fett 1% (Yoplait)
1 tsk Citronskal
0,5 burk Kronärtskocka konserverad i vatten
Tillbehör
3 msk Hårdost fett 10%
2 styck Lasagneplatta torkad
Gratängsås
2 dl Lättmjölk fett 0.5 % berik
2 nypa Vitpeppar
1 tsk Olivolja
1 msk Citronjuice färskpressad
1 nypa Salt
0,5 klyfta Vitlök
0,5 msk Dinkelmjöl speltmjöl fullkorn
0,5 msk Tomatpuré konserv konc
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kronärtskocksbottnarna i bitar.
Blanda med citronskal och fraiche.
Fräs vitlök i olja.
Tillsätt mjöl och rör om.
Tillsätt mjölken lite i taget, tomatpuré och citronsaft.
Smaka av med salt och peppar.
Smörj en ugnsform.
Lägg en lasagneplatta i botten.
Varva fyllning, sås och ost mellan varje lasagneplatta.
Avsluta med sås och ost.
Grädda cirka 25-30 minuter.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 346
  • GI-värde: 52