Gratäng med svartrot och zucchini

Fotograf: Gunilla Landström

Gratäng med svartrot och zucchini


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
Gratängsås
1 tsk Olivolja
0.5 msk Dinkelmjöl speltmjöl fullkorn
1.5 dl Lättmjölk fett 0.5 % berik
1 msk Oregano färsk
1 dl Sallatslök (stjälken)
1 nypa Salt
1 nypa Svartpeppar
0.5 klyfta Vitlök
0.5 dl Minifraiche fett 5%
Grönsaker
7 styck Cocktailtomat
5 skiva Zucchini
2.5 dl Svartrot
2 msk Hårdost fett 10%
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala svartroten.
Skär i mindre bitar.
Lägg svartroten i citronvatten så den inte blir missfärgad.
Koka svartroten mjuk cirka 10 minuter.
Skär zucchinin i skivor och halvera tomaterna. Lägg i smord form.
 
Stek vitlök och salladslök i olja.
Tillsätt mjöl, rör runt och tillsätt vätskan.
Smaka av med salt, peppar och oregano.
Häll i formen över grönsakerna.
Strö på riven ost.
Gratinera cirka 20 minuter.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 290
  • GI-värde: 55