Fruktbulgur med julsmaker

Fotograf: Ulf Strand

Fruktbulgur med julsmaker


Antal portioner: 6

Ingredienser
MängdLivsmedel
8 dl Vatten
10 gram Grönsaksbuljong pulver tärning
1 tsk Ingefära torkad malen
1 tsk Kanel
1 tsk Gurkmeja
4 dl Bulgur
1 nypa Salt
1 dl Aprikoser torkade
0,5 dl Russin
1 dl Purjolök
1 medelstor Apelsin
10 styck Vindruvor
10 styck Cocktailtomat
1 dl Persilja blad
Gör så här:
Häll vatten, buljong, kryddor och bulgur i en kastrull.
Koka under lock 10-12 minuter på medelstark värme.
Ta kastrullen från värmen, häll bort eventuell överflödig vätska.
Skär aprikoserna i mindre bitar och blanda aprikoser och russin med den varma bulguren.
Sväll under lock i cirka 5 minuter.
Smaka av bulguren med salt.
Skiva purjolöken och apelsinen.
Dela på vindruvorna och tomaterna.
Hacka persiljan.
Blanda bulguren med skivad apelsin, purjolök, vindruvor och tomater.
Strö över persiljan.


Recept:
Erika Strand-Berglund
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 248
  • GI-värde: 64