Fänkålssallad med apelsin

Fotograf: Martin Brigdale

Fänkålssallad med apelsin


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
5 stor Apelsin
2 styck Fänkål
2 styck Lök röd
24 styck Oliver svarta konserv m olja
Dressing
4 msk Olivolja
1 msk Apelsinjuice färskpressad
1 tsk Havssalt
0.5 tsk Vitpeppar
Gör så här:
Skala 1 apelsin med en potatisskalare och skär skalet i tunna strimlor.
Du kan också använda citronstrimlare.
Ställ åt sidan.
Dela frukten du skalat och pressa saften ner i en skål.
Skär en bit från båda ändar på resten av frukten och följ beskrivningen i inledningen ovan.
Kasta bort den vita hinnan.
Skiva apelsinen tvärs över i tunna skivor och häll eventuellt saft i skålen.
Skiva fänkålen fint på längden.
Vänd den genast i den pressade fruktjuicen.
Lägg upp fänkål, apelsin, lök och oliver på ett plant fat och strö över det strimlade skalet och häll över juicen.
Blanda olivolja, pressad apelsin, salt och peppar i en skål eller burk och vispa eller skaka ordentligt.
Häll dressingen över salladen och servera kallt.


Recept:
Medelhavsköket, Clare Fergusom, Prisma bokförlag
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 399
  • GI-värde: 51