Gratinerad hummer med basilika & parmesan

Fotograf: Gunilla Landström

Gratinerad hummer med basilika & parmesan


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
0,5 styck Hummer
Fyllning
1 tsk Smör fett 80%
0,5 msk Lök röd
0,5 klyfta Vitlök
0,5 tsk Dinkelmjöl speltmjöl fullkorn
2 msk Matlagningsvin (Winborgs)
2 msk Kelda lagalätt fett 5%
0,5 styck Tomat
5 styck Basilika färsk
1 msk Parmesanost riven fett 30%
1 nypa Svartpeppar
2 nypa Salt
Tillbehör
0,5 näve Sallatsmix blandad sallat
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Halvera hummern.
Skär med vass kniv mellan ögonen genom hela hummern.
Tag bort magen som sitter strax bakom ögonen.
Ta också bort stjärten och lägg den åt sidan.
 
Fräs finhackad lök och vitlök.
Tillsätt mjöl och rör om.
Häll sedan i vinet och lagalätt.
Låt koka ihop.
Tillsätt hackad basilika, parmesan och tomat utan kärnor i små bitar.
Tillsätt sist hummerstjärten skuren i bitar.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg all fyllning i skalet och gratinera cirka 10 minuter.
Servera hummern med sallat.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 226
  • GI-värde: 20