Gravade laxsnurror

Fotograf: Kent Jardhammar

Gravade laxsnurror


Antal portioner: 8

Ingredienser
MängdLivsmedel
400 gram Gravlax
2 dl Crème Fraiche fett 34%
2 msk Senap svensk
1 msk Senap fransk
2 krm Salt
1 krm Vitpeppar
0.5 dl Dill
1 styck Huvudsallat
Gör så här:
Lägg ut laxskivorna lite omlott på ett stort ark plastfolie.
Vispa creme fraiche, gärna med elvisp.
Smaksätt med de båda senapssorterna, salt och peppar.
Rör i dillen.
Bred röran på laxskivorna.
Rulla ihop med hjälp av plastfolien.
Lägg rullen i frysen cirka 2 timmar.
Skölj och strimla sallaten.
Lägg sallaten på ett serveringsfat.
Skär laxrullen i tunna skivor med en vass kniv.
Lägg laxrullarna på sallatsbädden och servera.

Recept:
Vårens goda mat, ICA provkök
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 181
  • GI-värde: 25