Grekiska bönor i ugnen

Fotograf: Holger Edström

Grekiska bönor i ugnen


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 liter Vita bönor stora torkade
1 nypa Svartpeppar
1 nypa Salt
1 styck Lagerblad
1 styck Purjolök
3 styck Stjälkselleri blekselleri bladselleri
2 mellan Morot
7 styck Tomat
1 krm Svartpeppar
1 msk Oregano torkad
1 krm Salt
2 tsk Mynta färsk
1 dl Dill
2 msk Olivolja
1 styck Citron
Gör så här:
Lägg bönorna i blöt i kallt vatten över natten.
Koka dem mjuka i nytt vatten med salt, pepparkorn och lagerblad cirka 45 minuter.
Låt dom rinna av.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj ugnens stora långpanna och lägg i bönorna.
Gör i ordning grönsakerna: Putsa, skala, skiva eller skär i bitar.
Vänd ihop bönor och grönsaker i långpannan med kryddorna, också i den hackade dillen.
Häll på vatten så det står halvvägs upp på bönor och grönsaker, droppa på lite olivolja och sätt in i ugnens nedre del.
Stek tills grönsakerna mjuknat och bönorna är alldeles mjuka, cirka 45 minuter.
Om ytan blir brun kan man täcka med folie.
Servera med gott bröd eller som tillbehör till lammstek eller kyckling.

Recept:
Hjärtats mat, Eja Nilsson, Forum förlag
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 657
  • GI-värde: 39