Gremolatatoppad kasslerskiva

Fotograf: Kent Jardhammar

Gremolatatoppad kasslerskiva


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 styck Citron
1 näve Persilja
2 klyfta Vitlök
10 styck Oliver svarta konserv m olja
2 msk Olivolja
500 gram Kassler
1 dl Grönsaksbuljong
Gör så här:
Skölj citronen noga i ljummet vatten.
Riv av skalet på rivjärn.
Finhacka persiljan.
Skala och finhacka vitlöken.
Hacka oliverna
Blanda citronskal, persilja, vitlök- och olivhack med olivoljan.
Skär kasslern i skivor.
Lägg skivorna på ett ugnssäkert fat.
Toppa skivorna med gremolatan och häll buljongen vid sidan om på fatet.
Tillaga mitt i ugnen i 225 grader, cirka 15 minuter.


Övrigt:
Servera kasslern med till exempel pasta blandad med frästa grönsaker som paprika, rödlök och squash.

Recept:
Vårens goda mat, ICA Provkök
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 251
  • GI-värde: 11