Grillade laxkotletter med gräslökssmör


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
4 portion Lax
1 msk Olivolja
120 gram Smör fett 80%
1 msk Gräslök
1 tsk Persilja
1 msk Citronjuice färskpressad
1 nypa Peppar
1 nypa Salt
Gör så här:
Låt 120 g smör mjukna i en liten skål.
Rör ned en skvätt citronjuice samt persilja, gräslök, salt och peppar.
Forma smörblandningen till en cirka 15 cm lång rulle på ett smörpapper.
Slå in blandningen i smörpapperet och låt den ligga i kylskåpet tills den stelnat.
Pensla laxkotletterna med olivolja.
Grilla på medelvarm glöd eller i ugnen cirka 5-6 minuter på varje sida.
Kan även stekas ovanpå spisen i en stekpanna, cirka 5 minuter på varje sida.
Skär smöret i skivor strax före servering.
Lägg en skiva gräslökssmör på varje kotlett vid serveringen.
Ger cirka 12-15 skivor gräslökssmör.

Övrigt:
Länka tips till t ex sallad eller grönsaker.

Recept:
Stenålderskost på 2000-talet, Michael R Eades och Mary Dan Eades, Optimal förlag
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 474
  • GI-värde: 27