Grön risotto

Fotograf: P-O Bergström

Grön risotto


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
2 mellan Morot
1 bit Kålrot
2,5 dl Ris Avorio (Risenta)
1 styck Lök gul
3 msk Olivolja
1 styck Paprika röd
1 styck Paprika grön
2 klyfta Vitlök
1 tsk Salt
5 dl Grönsaksbuljong
Sås
2 dl Matlagningsyoghurt fett 8%
1 tsk Limeskal
1 msk Limejuice färskpressad
0,5 dl Persilja
Gör så här:
Skala morot, kålrot och lök och skär dem i små tärningar.
Fräs dem lätt i oljan i en vid kastrull eller traktörpanna några minuter.
Kärna ur och skär paprikorna i tärningar och lägg i dem tillsammans med de andra grönsakerna och finhackade vitlöksklyftor.
Fräs ytterligare ett par minuter och tillsätt sedan ris, salt och buljong.
Koka upp och låt koka tills riset är mjukt.
Blanda ingredienserna till såsen och servera den till risotton.

Recept:
I samarbete med Grön gastronomi. Receptet har tidigare publicerats i sund 2/03.
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 393
  • GI-värde: 58